Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Porkkana-sitruunamarmeladi ja Reilun Kaupan Suklaa-banaanikakkua

Julkaistu 27.10.2004 06:00(Päivitetty 27.10.2004 11:24)

Porkkanamarmeladi

Suklaa-banaanikakku ja porkkanamarmeladia

Suklaa-banaanikakku ja porkkanamarmeladia
  • 1 kg porkkanoita
  • keittämiseen vettä
  • n.1½ dl sitruunanmehua
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 6 dl hillosokeria

Kuori tai raaputa pestyt porkkanat. Viipaloi porkkanat ja keitä kypsiksi vähässä vedessä. Kypsymisaika noin 30 minuuttia. Kaada vesi porkkanoista (ota liemi talteen ja käytä keittoon tai sämpylätaikinaan). Soseuta porkkanat ja kaada porkkanasose kattilaan. Lisää joukkoon sitruunamehu, sitruunan kuorta ja hillosokeri. Keitä seosta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Anna marmeladin jäähtyä noin 15 minuuttia ja jaa se pieniin puhtaisiin tölkkeihin.

Tarjoa paahtoleivän tai sämpylöiden päällysteenä. Marmeladi sopii myös liha- ja broileriruokien lisukkeeksi.

Reilun kaupan Banaani-suklaakakku

  • 120 g voita
  • 2 dl Reilun kaupan ruokosokeria
  • 0,5 dl Reilun kaupan hunajaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl kermaa tai maitoa
  • 3 Reilun kaupan banaania
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl Reilun kaupan tummaa suklaata rouheena
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¾ tl soodaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Murskaa banaanit haarukalla ja lisää ne taikinaan. Lisää myös kerma tai maito, hunaja, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään ja lisää taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se viimeisenä taikinaan. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka ja kaada siihen taikina. Paista 180 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä kakku vuoassaan. Tarjoile hyvän kahvin kera.

Resptit: Ruokalan reseptikilpailun voittaja; Riitta Sairanen ja Teresa Välimäki / Ruokala

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan