Porin Pesäkarhut juhlii Suomen mestaruutta – sitkeä Manse nöyrtyi pitkän taistelun jälkeen

Porin Pesäkarhut on Suomen mestari – tappio meni tunteisiin Manse PP:n riveissä 3:21
Porin Pesäkarhut on Suomen mestari – tappio meni tunteisiin Manse PP:n riveissä

Porin Pesäkarhut voitti lauantaina Tampereella seurahistorian kolmannen naisten Superpesiksen suomenmestaruuden, kun joukkue kaatoi Manse PP:n supervuoron jälkeen 2–1.

Kaikki viisi loppuottelua venyivät vähintään supervuoroon, mikä oli historiallista. Lauantaina toista mestaruuttaan metsästänyt Manse PP meni supervuorossa johtoon, mutta Tiia Peltonen tasoitti ja pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu Emilia Linna löi mestaruusjuoksun kakkospuolelta.

Näin Jarkko Pokela pääsi juhlimaan kolmatta kertaa mestaruutta. Hän johti Manse PP:n sen ainoaan mestaruuteen 2017 ja sen jälkeen Pesäkarhut vuonna 2021 mestareiksi. Kahden vuoden takaisista mestareista toista kultaa juhlivat nyt Henna Juka, uransa lopettanut Emilia Itävalo, Tiia Peltonen, Emilia Linna, Elisa Pauna, Minttu Vettenranta ja Eveliina Tuominen.

– Viime kaudesta jäi aika paljon hampaankoloon. Kaikki lisäsivät työntekoa, ja tämän kauden aikana jaksoimme taistella jokaisesta pallosta, sanoi ensi kaudeksi pelinjohtajaksi toiseen seuraan siirtyvä Pokela.

Maltillinen uudistus

Pesäkarhut uudistui viime vuoden jälkeen maltillisesti, sillä lopettaneiden Susanna Puiston ja Maria Suomisen sekä Manseen siirtyneen Kiira Kauton tilalle hankittiin Seinäjoelta Silja Syrjälä sekä Kempeleestä Annika Linna.

– Meillä oli koko joukkue täynnä tunnollisia urheilijoita. Perusporilainen mentaliteetti vallitsi, Pokela kehui.

Manse PP vahvistui neljä mestaruutta Kirittärissä voittaneella Ella Korpelalla, Vaasasta tulleella lukkari Venla Tanhualla, Kautolla sekä kolme välivuotta pitäneellä Maija Vastamäellä.

Runkosarjan voittaneen ja 21 ottelua peräkkäin kesä-elokuussa voittaneen Manse PP:n uusi mahdollisuus kirkastaa mitalin väriä samalla joukkueella tulee jo ensi vuonna, sillä peräti 11 pelaajalla on jatkosopimus ensi kaudesta. Heistä kymmenen pelasi lauantaina, ja ilman sopimusta ovat kahdestatoista vain Sara-Ella Kemppainen ja Essi Kivelä.

Juttua päivitetty kello 18.42. Lisätty video ottelun jälkeisistä tunnelmista sekä laajempi otteluraportti.

Lue myös:

    Uusimmat