Mainos

Poliisin virka-asut kilpailutettiin – maksavat miljoonan vuodessa

Poliisin koko virkavaatetus kilpailutettiin ensimmäistä kertaa. Hankintasopimuksen arvo on kuuden vuoden sopimuskaudelle noin kuusi miljoonaa euroa.

Poliisihallitus on kilpailuttanut ensimmäistä kertaa poliisin koko virkavaatetuksen yhtenä kokonaisuutena.

Kilpailutuksen voitti Tampereella toimiva Image Wear Oy. Sopimuskausi alkaa 1.4.2015 ja kestää neljä vuotta, jonka jälkeen on mahdollisuus kahteen optiovuoteen.

Sopimuksen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa. Teknisen asiantuntijan Maiju Saulilan mukaan tuotteiden hintataso pysyi keskimäärin samalla tasolla verrattuna aiempiin sopimushintohin. 

Virkavaatetuksen malleihin ei tehty muutoksia valmistajan vaihtuessa.

– Vanhat mallit säilyvät, vain valmistaja ja varastointi kilpailutettiin, Poliisihallituksen konsernipalveluiden suunnittelija Sari Kuusisto kommentoi MTV Uutisille.

– Muutokset eivät näy mitenkään ulospäin.

Tuotteet varastoidaan Tampereella, missä valmistetaan myös tuotteiden ensimmäiset mallit. Tuotteet valmistetaan pääasiassa Image Wear Oy:n omistamassa tehtaassa Virossa. 

Jokaisella virkapukuvelvollisella poliisimiehellä on oltava poliisin virkapukumääräyksen mukainen virkavaatetus. Poliisin virkavaatetus koostuu useista eri vaatekokonaisuuksista, joita ovat kenttävaatetus, palveluvaatetus, suoja- ja erityisvaatetus ja juhlavaatetus. Kokonaisuuteen kuuluu noin 60 eri tuotetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.