Poliisin vappukatsaus: "Itä-Suomessa lasten patoutunut energia on purkautunut vääränlaisena touhuiluna" – yleisesti hyvin rauhallista

Poikkeusajan vappu voi alkaa! Katso, kuinka Mantan patsas lakitetaan virtuaalisesti 8:43
Katso, kuinka Manta lakitettiin virtuaalisesti.

Vappuaatto on sujunut poliisin näkökulmasta rauhallisesti ympäri maan.

Poliisi valvoo tiedotteensa mukaan järjestystä ja turvallisuutta näkyvästi vappuna. Huomiota kiinnitetään erityisesti kokoontumisia ja ravintoloita koskevien rajoitusten noudattamiseen. Ravintoloiden toimintarikkomuksia ei ole havaittu. Oulun alueelta tosin on saatu yksi salakapakkavinkki.

– Yleinen tilanne koko maassa on ollut hyvin rauhallinen. Minkään poliisilaitoksen alueella ei ole havaittu kiellettyjä yleisötilaisuuksia, tiedotteessa sanotaan.

Helsingissä poliisi on joutunut ohjeistamaan ulkona olijoita yhdeksässä tapauksessa. Kertaakaan kyse ei ole ollut nuorisosta, tiedotteessa huomautetaan.

Tampereella puistoissa on ollut joitakin kymmeniä ihmisiä. Ryhmäkoot ovat kuitenkin olleet pieniä. Tilanne on ollut sama Jyväskylässä.

Kaakkois-Suomen alueella yli kymmenen hengen grilliseurueen kokoontumiseen puututtiin. Viesti meni perille ja seurue poistui paikalta.

– Itä-Suomessa lasten patoutunut energia on purkautunut vääränlaisena touhuiluna ja tähän poliisi on joutunut puuttumaan, tiedotteessa todetaan.

Vilkkain vappu kaupoissa

Tiedotteen mukaan poliisi ei ole joutunut puuttumaan yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen normaalia enempää. Karkea arvio on, että tehtäviä on ollut vähemmän kuin yleensä vapun aikaan.

Tämä arvatenkin johtuu siitä, että ihmisiä on ollut koronavirusepidemian vuoksi liikkeellä merkittävästi normaalia vähemmän.

– Ihmiset ovat liikkuneet pääasiassa yksittäin tai muutaman hengen seurueissa, poliisista kerrotaan.

Eniten ihmisiä on poliisin mukaan ollut ostoskeskuksissa ja hypermarketeissa.

Lue myös:

    Uusimmat