Poliisin takavarikoimien aseiden joukosta löytyi inhottavan näköinen ase – mikä mahtaa olla vitsi pirteän värityksen taustalla?

Poliisi työssä kohdataan mitä poikkeuksellisempia tilanteita ja esineitä. Toisinaan laki myös vaatii, että esineet on kerättävä pois kuljeksimasta esimerkiksi niihin liittyvien vaarojen vuoksi. 

Video: Tällaisia kotitekoisia aseita poliisin haltuun on päätynyt.

Poliisin takavarikoimien aseiden joukosta löytyi inhottavan näköinen ase 0:45

Eräskin tällainen esine on poliisilaitoksen ylähyllyjä siivotessa löytynyt puinen maila, johon oli isketty nauloja. Maila oli lisäksi maalattu kirkkaan pinkiksi.

Hyllylle unohtuneen mailan tarina ei muistissa

Komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että maila voi olla jopa vuosia vanha, eikä sen taustalla oleva seikkailu ole tiedossa.

– Se on jossain hälytystehtävällä jäänyt jonkun partion käsiin, ja sitten tuotu hävitettäväksi poliisiasemalle. Syystä tai toisesta se sitten on jäänyt hyllylle, hän kertoo.

"Yleensähän vempeleillä on ehditty tehdä jotain karmeaa"

Takavarikoinnin taustalla on yleensä huoli sillä tehtävästä tai tehdystä rikoksesta, joka voi olla esimerkiksi väkivaltaa.

– Yleensähän pois kerätyillä vempeleillä on joko ehditty tehdä jotain karmeaa, tai sitten niillä ollut joku karmea tarkoitus, Tikka kertoo.

– Tässä mailassa nyt sattui olemaan pirteä kontrasti värin ja käyttötavan välillä. Yleensä takavarikkoromut ovat paljon tylsempiä.


Lue myös:

    Uusimmat