Poliisilta lisätietoja Petäjäveden kohtalokkaasta onnettomuudesta: Betoniauto kaatui kuljettajansa päälle omia aikojaan

Sisä-Suomen poliisilaitos korjaa virheellistä ennakkotietoa Petäjävedellä viime kuussa tapahtuneen kohtalokkaan onnettomuuden osalta.

Onnettomuus tapahtui 24. tammikuuta 2022, kun betoniauton kuljettaja kuoli jäätyään ojaan kaatuneen ajoneuvonsa alle. 

Poliisi tiedotti onnettomuutta seuranneena päivänä, että se epäilee tyhjänä betoniautoon törmänneen pakettiauton aiheuttaneen betoniauton kaatumisen. Esitutkinnassa on kuitenkin käynyt ilmi, ettei pakettiautolla ollut osaa eikä arpaa tapahtumaan.

Poliisi kertoo, että esitutkinnan perusteella betoniauto oli ollut tien reunassa ja kaatunut ojaan. Ajoneuvon kuljettaja löytyi menehtyneenä ajoneuvon alta.

Poliisin suorittamien kuulustelujen ja teknisen tutkinnan perusteella vahvistui se, että betoniauto ei ollut kaatunut pakettiauton törmäyksestä. Pakettiauto oli lähtenyt tyhjänä liikkelle ja törmännyt jo kaatuneeseen betoniautoon sen jälkeen, kun pakettiauton kuljettaja oli poistunut ajoneuvosta soittaaseen hätäkeskukseen.

Poliisi tutki asiaa aluksi liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena, mutta nyt vahvistuneiden tietojen perusteella esitutkinta kuolemantuottamuksesta päätetään. Poliisi jatkaa kuitenkin liikenneturvallisuuden vaarantamisen tutkimista ja betoniauton kuljettajan kuolemansyyn selvittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat