Uutta tietoa Urho Kekkosen kansallispuiston tragediasta: Metsästäjä jahtasi ukkometsoa, luoti osuikin pysähtyneeseen pyöräilijään – kaverit yrittivät elvyttää loppuun saakka

Poliisi on saanut valmiiksi Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella lokakuun puolivälissä tapahtuneen metsästysturman tutkinnan.

Poliisi kertoo nyt, että viiden henkilön seurue oli ollut maastopyöräilemässä Vieriharjun autiotuvalta Korvatunturille vievää merkittyä retkeilyreittiä, kun onnettomuus tapahtui.

Yksi pyöräilijä jäi odottamaan kavereitaan, kun luoti osui

Parin kilometrin päässä autiotuvasta yksi pyörällä liikkunut mies oli pysähtynyt ja jäänyt poliisin mukaan todennäköisesti odottamaan takana tulevaa seuruetta, jolloin häneen oli osunut kiväärin luoti.

Laukauksen äänen kuulleet ja paikalle kiiruhtaneet seurueen jäsenet löysivät uhrin makaamassa maassa ja aloittivat hätäensiavun.

Pian paikalle saapui myös metsästäjä ja kolmas pyöräilijä, joka soitti hätäpuhelun.

Paikalla olleet jatkoivat ensiapua, kunnes saivat ensihoitolääkäriltä luvan elvytyksen lopettamiseen.

Poliisi kertoo, että metsästäjä sekä maastopyöräilijät jäivät odottamaan viranomaisten saapumista tapahtumapaikan viereen nuotion äärelle.

Kokenut metsästäjä tajusi tilanteen vasta turmapaikalla

Poliisin mukaan pyöräilijää ampunut henkilö on kokenut metsästäjä, joka oli ollut alueella luvallisesti metsästämässä luvallisella kiväärillä.

Poliisi kertoo, että miehellä oli ollut havainto ukkometsosta hetkeä ennen turmaa. Mies oli saanut tiedon luodin osumasta ihmiseen vasta turmapaikalla.

Onnettomuushetkellä metsästäjän ja pyöräilijän välinen etäisyys oli ollut 75 metriä. Tapahtuma-aikaan maa sekä puiden oksat ja varvut olivat olleet lumisia.

Rikosnimikkeinä esitutkinnassa ovat olleet törkeä kuolemantuottamus sekä metsästysrikos.

Tapaus siirtyy Syyttäjälaitoksen Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat