Metsästäjän luoti tappoi maastopyöräilijän kansallispuistossa Lapissa – polkupyöräilijöiden yhdistyksessä järkytyttiin: "Surullinen vuosi pyöräilijöille"

0:58
MTV Uutiset Live: Tämä UKK:n kansallispuiston turmasta tiedetään

Maastopyöräilijä kuoli lauantaina Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa merkityllä ulkoiluväylällä metsästäjän luodin osuttua häneen. Uhri oli 30-vuotias pääkaupunkiseudulla asuva mies.

Suomen suurimmassa paikallisessa pyöräilijöiden edunvalvontayhdistyksessä Helsingin Polkupyöräilijät ry:ssä otettiin tieto onnettomuudesta vastaan surullisin mielin.

– Syvimmät surunvalittelut kuolleen omaisille ja asianosaisille. Tämä tapaus on erittäin surullinen ja järkyttää luonnollisesti kaikkia ihmisiä, toteaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi MTV Uutisten haastattelussa.

Ahvenlampi toteaa, että kuluva vuosi on ollut pyöräilijöiden kannalta hyvin surullinen, sillä tämän vuoden aikana liikenteessä on tapahtunut jo kolme pyörällä liikkuneen ihmisen kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.

"Metsästäjille voitaisiin tiedottaa entistäkin paremmin ulkoilureiteistä"

Urho Kekkosen kansallispuistossa lauantaina tapahtunut kuolemantapaus oli erittäin poikkeuksellinen.

Ahvenlampi painottaa, että luonnossa on edelleenkin turvallista liikkua ja virkistäytyä, vaikka näin järkyttävän tapauksen jälkeen turvallisuuden tunne voi järkkyä.

– Kenenkään ei tulisi pelätä kansallispuistoissa liikkumista jatkossakaan ja niissä on oltava turvallista myös pyöräillä. Pyörämatkailun suosio on noussut todella paljon. Pyöräily on edelleen turvallista maastossakin.

Viikonloppuna tapahtunut onnettomuus on herättänyt kysymyksiä siitä, miksi metsästystä tapahtuu ulkoilureittien läheisyydessäkin. Ahvenlampi pohtii, että mikäli asioihin liittyy epätietoisuutta, niin jatkossa vastaavilta onnettomuuksilta voitaisiin välttyä tehokkaamman viestinnän avulla.

– Toivomme, että metsästykseen liittyvät tahot huomioisivat toiminnassaan huomattavasti lisääntyneen luonnossa liikkumisen, niin että ulkoilureiteistä ja poluista tiedotettaisiin metsästäjille entistäkin paremmin, Ahvenlampi ehdottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja