Mainos

Poliisiauto törmäsi peuraan 180 km/h – näky kuin kauhuleffasta, katso omalla vastuulla

Oheista videota ja linkin takaa löytyviä kuvia ei suositella herkimmille katsojille.

Peuraan tai oikeastaan mihinkään yhtään isompaan eläimeen törmääminen autolla on aina vakava asia. Erityisen pahaksi tilanne menee silloin, jos vauhtia on merkittävästi enemmän kuin henkilöautoilla yleensä.

Oheisella videolla nähdään poliisiauton kojelautakameran sekä kuljettajan haalarikameran kuvaa viime lauantailta. Hälytysajossa oleva John McCarty halkoo maantietä noin 180 kilometrin tuntivauhdilla, kun eteen loikkaa peura. Kuljettajalla ei ole lainkaan aikaa reagoida, sillä peuran hypätessä näkökenttään, on se enää parin metrin päässä auton keulasta.

Fysiikan lait ovat sitä sorttia, että näin kovalla vauhdilla peuraan törmääminen aiheuttaa merkittävää vahinkoa sekä autolle että tietysti myös eläimelle. Videon materiaali on kuin huonosta kauhuelokuvasta, jonka budjetti on mennyt pelkkiin erikoistehosteisiin.

Auton molemmat etuturvatyynyt laukesivat ja konepelti pamahti tuulilasiin, mutta McCarty itse selvisi vahingoittumattomana ja auto pysyi kaistallaan. Peura kuoli välittömästi. 

Sheriffi Chris Caulk kertoi, että video on hyvä osoitus siitä, kuinka tärkeää on olla tekemättä äkkinäisiä liikkeitä tällaisissa nopeuksissa. Mikäli McCarty olisi yrittänyt väistää peuraa, olisi hän sheriffin mukaan todennäköisesti menettänyt autonsa hallinnan, ja seuraukset olisivat olleet hänen kannaltaan huomattavasti pahemmat.

McCarty oli matkalla ravintolaan, josta oli tullut ilmoitus aseistautuneesta miehestä.

Kuvia onnettomuudesta löydät Isanti County Newsin artikkelista, mutta ne ovat poikkeuksellisen raakoja.

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.