Mainos

Poliisi: Vihtavuoren räjähdetehtaalla liikaa räjähdejätettä

15:17

Poliisi on aloittanut Laukaan Vihtavuoressa tapahtuneesta vaaratilanteesta esitutkinnan. Tutkinnan rikosnimikkeet ovat epäilty räjähderikos sekä epäilty työturvallisuusrikos.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitkä aineet ovat reagoineet jätesäiliössä keskenään. Poliisi on ottanut säiliön sisällöstä kemiallisia näytteitä, joita analysoidaan Keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa kesän aikana.

Nykyisten tietojen valossa on syytä epäillä, että Forcit Oy:n räjähdetehtaan varastoalueelle kertynyt räjähdysainejätteiden määrä ylittää alueella sallitun määrän. Tämän ohella Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on kiinnittänyt tarkastuksellaan viime vuoden syyskuussa huomiota jätesäiliöiden säilytyspaikkaan. Se totesi, ettei säiliöiden pitäminen tietyn varastorakennuksen vieressä ole sallittua.

Forcit-yrityksen riskienhallintajohtaja Matti Vähäpassin mukaan räjähdekontteja ei säilytetty väärässä paikassa.

– Ne ovat välivarastossa, kunnes kontit saadaan varsinaiseen varastopaikkaan, mikä on rakenteilla. Ja me olemme toimineet nimenomaan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston Tukesin ohjeiden mukaan, Vähäpassi sanoo.

Välivarastointiin päädyttiin, koska räjähdekonttien määrä kasvoi nopeasti ja välivarastoinnin kanssa tuli ongelmia.

– Emme pystyneet toimittamaan kontteja eteenpäin hävitettäviksi sitä mukaa kuin kontteja syntyi. Me hävitämme kontteja itse, mutta meillä on myös yhteistyökumppani, joka hävittää näitä polttamalla. Heilläkin on rajallinen kapasiteetti , joten meille pääsi syntymään tällainen konttiarmeija, Vähäpassi kertoo.

Vähäpassi ei halua ottaa kantaa poliisin rikostutkintaan.

Tämänhetkisen tiedon mukaan huomenna on odotettavissa myös tieto siitä, voiko tehdas jatkaa toimintaansa normaalisti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.