Mainos

Vihtavuoren tehdasalue pysyy suljettuna ulkopuolisille

Vihtavuoren tehdasalueelle Laukaaseen Keski-Suomeen ei pääse nyt ulkopuolisia, kertoo räjähdevalmistaja Forcit. Yritys on päättänyt asiasta yhdessä poliisin kanssa.

Paikalle ei päästetä esimerkiksi median edustajia kuvaamaan savunnutta konttia.

– Niin kauan kuin esitutkinta on kesken, kaikki on salaista, sanoo riskienhallintajohtaja Matti Vähäpassi Forcitista.

Vähäpassin mukaan kontit on säilytetty asianmukaisesti. Hän muistuttaa, että ne on merkitty eli tunnistettavissa. Hän ei näe tarpeelliseksi tarkempaa karttaa siitä, mistä mikäkin kontti on tullut.

– Se ei ole tarpeellista, koska kaikki on samassa paikassa. Tähän mennessä on riittänyt, että kontit on merkitty. Kun riskiarvioinnit ja kartoitukset nyt tehdään, uusimme tarvittaessa toimintatapaamme.

Tehdasalue avautui aamulla tehtaan väelle. Alue siirtyi samalla pelastuslaitokselta poliisin hallintaan. Kontti ei savua, mutta sitä valvotaan.

Vihtavuorelaiset pääsevät purkamaan tuntojaan

Laukaan Vihtavuoren asukkaat pääsevät tänään purkamaan tuntojaan. Laukaan kunta järjestää kahdelta iltapäivällä tiedotustilaisuuden, joka on kaikille avoin.

Laukaan kunnan mukaan paikalla ovat ainakin Forcitin ja pelastuslaitoksen edustajat. Tilaisuudessa kerrataan eilisen tapahtumat ja asukkaat pääsevät esittämään kysymyksiä eri tahoille.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.