Poliisi: Varkauden kerrostaloräjähdyksen syy selvillä – turmassa kuoli kolmikymppinen mies

1:10
MTV Uutiset Live: Varkauden kerrostaloräjähdyksen syy on selvinnyt.

Varkaudessa sunnuntai-iltana tapahtunut kerrostaloasunnon räjähdys johtui ilmeisesti höyrystyneestä bensiinistä, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Poliisin paikkatutkinnassa on selvinnyt, että huoneistossa oli käsitelty todennäköisesti bensiiniä, joka oli höyrystynyt.

– Höyrystynyt bensiini on räjähtänyt ja aiheuttanut tulipalon, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Vielä on epäselvää, sytyttikö asunnosta kuolleena löytynyt henkilö bensiinin tarkoituksella vai syttyikö bensiini vahingossa. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Vesa Koponen kertoo MTV Uutisille, ettei poliisi tiedä, minkä takia asunnossa on ylipäätään käsitelty bensaa. 

– Se selviää sitten aikanaan teknisten tutkimusten kautta mahdollisesti. Sieltä (asunnosta) on myös otettu tietokoneita ja muuta, joista voi löytyä jotain. Voi kuitenkin olla, ettei syy selviä koskaan, Koponen sanoo. 

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt viikonlopun aikana tapahtumapaikalla kuvattu video. Tallenteen perusteella kuvaajat olivat käyneet asunnossa, jossa räjähdys tapahtui. Videon perusteella asunnossa ei ole juurikaan kalusteita. 

– Ei siellä varmaankaan kovin paljon kalusteita ollut, Koponen kommentoi.

Koposen mukaan kyseessä oli kuitenkin "asuttu asunto". 

Turmassa kuoli asunnossa ollut vuonna 1989 syntynyt mies, joka oli poliisin käsityksen mukaan muuttanut hiljattain Varkauteen. Mies oli räjähdyshetkellä asunnossa yksin. Poliisin mukaan mies ei ollut niin sanotusti poliisin vanha tuttu. Koponen ei ota kantaa siihen, asuiko turmassa kuollut mies kyseisessä asunnossa.

Poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä teknisin tutkimuksin.

Juttua päivitetty tutkinnanjohtajan kommenteilla 2.11.2021 kello 10.34.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja