Mikä räjäytti kerrostalon seinän auki Varkaudessa? Nämä vaihtoehdot on suljettu pois

2:03
MTV Uutisten toimittaja on paikan päällä Varkaudessa: "Mahdolliset räjähdyssyyt on rajattu aikamoiseen marginaaliin"

Varkaudessa myöhään eilen tapahtuneessa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa kuoli yksi ihminen. Paikalla olevan MTV Uutisten toimittajan mukaan iso osa räjähdykseen johtaneista syistä on jo karsittu pois.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Räjähdykseen ei tämän hetken tietojen mukaan liity muita epäiltyjä kuin asunnosta kuolleena löydetty ihminen.

Rakennuksesta pelastettiin neljä ihmistä. He eivät saaneet vakavia vammoja.

On yhä arvoitus, mistä räjähdys sai alkunsa.

– Aiemmin poliisi on kertonut, että kyse ei ole ollut minkäänlaisesta sotilasräjähteestä, eikä teollisuusräjähteestä. Myöskään huumeiden valmistamiseen liittyvä räjähdys ei ole kyseessä, eikä myöskään omatekoinen pommi. Se rajaa aikamoiseen marginaaliin mahdolliset räjähdyssyyt, raportoi MTV Uutisten toimittaja Ville Kettunen paikan päältä.

Mistä tahansa räjähdys johtuikin, se jätti jälkeensä melkoista tuhoa.

– Hyvin pahalta näyttää. Patteri on kokonaan ulkona tuolta rakennuksesta ja iso osa seinää on irronnut ja myös tuo ranskalainen parveke. Todella pahaa jälkeä. Koko rakennus on asuinkelvoton tällä hetkellä, Kettunen kuvailee.

– Ihmiset on siirretty väliaikaisasumuksiin. Tänään rakennustarkastajan oli tarkoitus käydä katsomassa, milloin ihmiset voivat taloon palata, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, onko kyse päivistä viikoista tai kuukausista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja