Ismo oli parvekkeella, kun naapuritalossa räjähti: "Kuului sellainen tumpsaus" – myöhemmin näkyivät lieskat

2:02
Silminnäkijä kertoo Varkauden kerrostaloräjähdyksestä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Varkauden keskustassa eilisiltana tapahtuneessa räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa on kuollut yksi ihminen, kertoo Itä-Suomen poliisi. Räjähdystalon naapurit kertovat MTV Uutisten haastattelussa siitä, miltä räjähdys kuulosti ja millainen talo on kyseessä.

Räjähdys tapahtui Varkauden keskustassa Kauppakadulla myöhään eilen. Kuolonuhri löytyi asuinhuoneesta, jossa räjähdys tapahtui.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä tuhotyönä sekä kuoleman- ja palonsyyntutkintana. Räjähdykseen ei tämän hetken tietojen mukaan liity muita epäiltyjä kuin asunnosta kuolleena löydetty ihminen.

Kolmikerroksisen kerrostalon parveke- ja seinärakenteita sortui alas räjähdyksen voimasta. Tapahtumien keskipisteessä ollut huoneisto tuhoutui täysin.

"Kuului sellainen tumpsaus"

Räjähdystalon vastapäätä asuva Ismo Laitinen kuuli, kun räjähdys tapahtui.

– Olin parvekkeella talon toisella puolella ja kuului sellainen tumpsaus, metallin kolinaa ja ikkunalasien särkymisen ääntä. Parvekkeelta ei kuitenkaan näkynyt mitään. Jonkin ajan päästä tulin toiselle puolelle keittiöön ja näin tilanteen, Laitinen kertoo MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Tuossa vaiheessa pelastuslaitos oli jo paikalla ja rakennuksesta näkyi Laitisen mukaan pieniä lieskoja. Ikkunoista ja ovista nousi savua. 

Laitinen kertoo mahdollisesti nähneensä myös asunnossa olleen ihmisen.

– Kyllä se näytti siltä, että siellä joku oli.

"Onko ihmisillä jokin hätä, kun tällaista tapahtuu?"

Räjähdystaloa vastapäätä olevassa rakennuksessa käymässä ollut Sirpa Viholainen oli hereillä, kun räjähdys tapahtui, mutta ei kuullut eikä nähnyt tilannetta.

– Vasta tänä aamuna sain tietää, mitä on tapahtunut. Ja sekin tapahtui niin, että äitini soitti palvelutalosta, että Varkaudessa Kauppakadulla on räjähtänyt talo. Rupesin sitten katsomaan netistä, mikähän talo se on, ja sehän olikin meidän naapurimme. Naapurissa oli räjähtänyt, enkä minä kuullut mitään, Viholainen ihmettelee.

Viholainen on seuraillut päivän aikana naapuritalon tapahtumia.

– Koirakin siinä jossain vaiheessa kävi haistelemassa mitä lienee räjähteitä tai huumeita.

Viholaisen mukaan kyseessä oleva talo on ihan normaali asuintalo.

– Olen nuorempana asunut tässä parikymmentä vuotta.

Se, että vastaavaa tapahtuu omassa kotikaupungissa, tuntuu Viholaisesta ahdistavalta.

– Että onko ihmisillä jokin hätä, kun tällaista tapahtuu. 

3:26
Uutta tietoa Varkauden kerrostaloräjähdyksestä - MTV paikalla, tältä näyttävät tuhot.

Räjähdyksen syy epäselvä

Poliisi ei ole vielä kertonut tarkemmin, mikä räjähdyksen on voinut aiheuttaa ja onko se ollut tehty tahallisesti vai onko se ollut vahinko.

Kerrostalosta pelastettiin kolme ihmistä nostolavalla ja yksi ihminen pakohupulla. Kaikki neljä pelastettua vietiin sairaalahoitoon savualtistumisen vuoksi.

Pelastettujen lisäksi rakennuksesta evakuoitiin kaikki tapahtumahetkellä paikalla olleet yli kymmenen ihmistä. Rakennus on poliisin arvion mukaan toistaiseksi asuinkelvoton. 

Varkauden kaupungin sosiaalitoimi on järjestänyt asukkaille tilapäismajoitusta. Poliisilla ei ole arviota siitä, koska asukkaat pääsevät palaamaan kotiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja