Poliisi: Uusnatsimarssin epäilty pahoinpitelijä sai vuosi sitten osuman poliisin paineilma-aseesta

Ruotsalaisen uusnatsin pahoinpitelystä epäilty mies on sama mielenosoittaja, joka vuosi sitten sai poliisin paineilma-aseesta osuman. Asian vahvistaa STT:lle tutkinnanjohtaja Petri Juvonen. Hänen mukaansa ruotsalaismies on viety sairaalaan. Poliisilla ei ole tietoa tämän vammoista.

4:36

Miehet otettiin kulkueessa tapahtuneen kärhämän jälkeen kiinni ja vietiin poliisiautoon. Juvosen mukaan epäilty pahoinpitely tapahtui poliisiautossa.

– Tiedän vain sen, että kun heidät on laitettu poliisiauton takatilaan, on suomalaismies pahoinpidellyt ruotsalaista. Rikosilmoituksen mukaan poliisi on huomannut, että siellä alkoi pahoinpitely ja mennyt keskeyttämään sen. Poliisi on havainnut, että nyrkein löi suomalaismies ruotsalaismiestä, Juvonen sanoo.

Juvosen mukaan hänen poliisikollegansa ovat kertoneet, että kyseessä olisivat suomalainen anarkisti ja ruotsalainen Vastarintaliikkeen kannattaja.

Rikoskomisario Juvonen ei ole varma, millainen tilanne edelsi kiinniottoa. Hänen mukaansa miehet otettiin kiinni, koska he riehuivat kulkueessa.

Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan kärhämää kulkueessa edelsi huuto "natsit vittuun", minkä jälkeen alkoi tappelu. Sen jälkeen maassa oli kaksi miestä, joista toinen puhui ruotsia ja sanoi "sieg heil".

Juvosen mukaan suomalaismies ei saanut poliisiauton takatilan epäillyssä pahoinpitelyssä vammoja.

0:57

3:50:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja