Poliisi on päässyt kuulustelemaan Ullanlinnan taposta epäiltyä miestä

Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään 6:01
Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään.

Poliisi tutkii joulukuun puolivälissä Helsingin Ullanlinnassa tapahtunutta henkirikosta tappona. 

Käräjäoikeuden 20. joulukuuta vangitsema mies on ainut, jota epäillään henkirikoksesta. Vangittu mies on uhrin aviomies.

Poliisi on nyt päässyt kuulustelemaan taposta epäiltyä 48-vuotiasta miestä

– Kysymykset rikoksen motiivista tai muista yksityiskohdista selvitetään esitutkinnan aikana, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski kommentoi poliisin tiedotteessa.

Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa ja tiedottaa henkirikoksesta seuraavan kerran vasta sitten, kun esitutkinta on valmistunut. 

Syytteen nostamisen määräaika on 8. maaliskuuta ensi vuonna. 

Rikosnimike pysynyt samana kuulemisenkin jälkeen

Poliisi tiesotti 19. joulukuuta tutkivansa tapausta tappona.

Tappo rikosnimikkeenä viittaa siihen, että teossa ei olisi ollut suunnitelmallisuutta, eikä se olisi ollut henkirikosten luokassa erityisen julma tai raaka. Taposta vähimmäisrangaistus on kahdeksan vuotta ehdotonta vankeutta.

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen 16. joulukuuta

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen pariskunnan asunnossa perjantaina 16. joulukuuta aamuyöstä. MTV Uutiset on vieraillut asunnon ovella.

Verityölle ei poliisin käsityksen mukaan ole silminnäkijöitä, eikä sen tarkasta ajankohdastaan ole toistaiseksi varmuutta. 

Epäilty henkirikos paljastui lauantai-aamuna, kun sivulliset näkivät miehen kantamassa jätesäkkejä autoon. Poliisille oli eilen ilmoitettu kadonneeksi vuonna 1975 syntynyt nainen ja tänään nainen löydettiin surmattuna. 

Poliisin tarkistaessa miehen asiat paljastui, että mies oli siirtämässä autoon naisen ruumista. Ruumis oli peitetty peitoin ja jätesäkein. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Lue myös:

    Uusimmat