Ullanlinnan taposta epäilty kiisteli lastensa huoltajuudesta ex-vaimonsa kanssa – lasten äiti koki miehen uhkaavaksi ja hyökkääväksi

Helsingin Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty 48-vuotias mies erosi entisestä vaimostaan ja lastensa äidistä vuonna 2019. Pariskunnalla oli myös kiistaa lasten huoltajuuksista, selviää käräjäoikeuden papereista.

Osapuolet hakeutuivat sovitteluun lastensa huoltokiistassa.

Asiakirjoissa näkyy, että mies vetosi psykiatrian erikoislääkäriyteensä perustellessaan, miksi lasten pitäisi saada viettää enemmän aikaa hänen luonaan.

Asiakirjasta on mustattu kyseiset kohdat, mutta ex-vaimon mukaan mies diagnosoi häntä käräjäoikeuden sovittelijalle täysin ilman perusteita saadakseen tahtonsa lasten tapaamisista läpi. Ex-vaimo kirjoitti käräjäoikeuden sovittelijalle pitävänsä tällaista toimintaa epäasiallisena.

Pariskunnan välit vaikuttivat asiakirjojen perusteella tulehtuneilta, eikä heillä ollut kunnollista keskusteluyhteyttä. Lisäksi lasten äiti kertoi kokevansa ex-aviomiehen käytöksen uhkaavana.

– Koen (miehen etunimi) kommunikoinnin uhkaavaksi, hyökkääväksi, syytteleväksi ja painostavaksi, ex-vaimo kirjoitti sovittelijalle.

– Sovinto on lasten kannalta paras ratkaisu, mutta ei painostuksen alaisena tai vääriin tietoihin perustuen.

Omat lapset auton kyydissä mereen

Huoltajuuskiistassa oli kyse pariskunnan tuolloin alle 10-vuotiaiden lasten tapaamisten ja asumisen järjestelyistä vanhempien välillä.

Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty mies oli hakenut itse avioeroa silloisesta vaimostaan ja lastensa äidistä. Mies tahtoi, että pariskunnan yhteiset lapset asuvat vuoroviikoin vanhempiensa luona.

Lasten äidin mukaan tämä ei ollut lasten etu. Lisäksi äidin mukaan mies jätti silloisistakin sovituista tapaamisistaan osan säännöllisesti käyttämättä.

Mies peruutti sovittelun muutaman viikon kuluttua sen alkamisesta.

Kaksi vuotta sovittelun päättymisen jälkeen mies ajoi Helsingin kauppatorin satama-altaaseen. Auton kyydissä oli miehen lisäksi kaksi aikuista ja kolme alaikäistä lasta, mukaan lukien miehen omat alaikäiset lapset.

Valvontanauhan perusteella mies ajoi kivetylle laiturialueelle ja pysähtyi siihen. Yhtäkkiä auto kiihdytti ja kaarsi 90 asteen kulmassa mereen.

Tapahtuma katsottiin ajovirheeksi ja onnettomuudeksi. Mies sai poliisilta sakot liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat