MTV rikospaikalla: Tämä Ullanlinnan henkirikoksesta nyt tiedetään – naapurin ilmoituksen jälkeen poliisi teki nopeasti johtopäätökset

Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään 6:01
Täältä Ullanlinnan henkirikoksen epäilty otettiin kiinni – MTV Uutiset raportoi, mitä tapauksesta nyt tiedetään.

Tieto Helsingin Ullanlinnan uhrin katoamisesta vaikutti osaltaan siihen, että rikos paljastui nopeasti. Uhria ei ole oltu paloiteltu tai ruumista muuten silvottu. 

Hätäkeskukseen soittaneet naapurit tiesivät sittemmin surmatuksi paljastuneen naisen kadonneen ja siksi auton lastaus tämän asunnon edustalla herättin näiden huomion. Myös poliisi toimi asiassa nopeasti, koska viranomaiset osasivat yhdistää toisiinsa naisen katoamisen ja asunnon sisäpihalla tapahtuneen epäilyttävän pakkaustoiminnan.

Vuonna 1975 syntynyt uhri oli ilmoitettu kadonneeksi perjantaina, kun hän ei ollut koko päivänä ilmestynyt työpaikalleen.

Henkirikos paljastui lauantaiaamuna, kun poliisille ilmoitettiin miehestä, joka oli lastannut jätesäkkejä porttikongiin ajamaansa autoon. Yksi jätesäkeistä oli erityisesti kiinnittänyt paikallisten huomion, sillä suuri, epäilyttävä säkki näytti siltä, että jätesäkissä kuljetettaisiin esimerkiksi mattoa.

– Nämä naapurit olivat poliisin mukaan tienneet tästä naisen katoamisesta ja sen takia he olivat osanneet kiinnittää erityistä huomiota siihen, että juuri tämä mies kantaa nyt jätesäkkejä autoon, MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén kertoo.

– Partio tuli tänne nopeaksi, koska tässä osattiin yhdistää tietenkin tämä katoamisilmoitus ja tämä erikoinen kantamus.

Lääkäriä epäillään henkirikoksesta

Poliisin tarkistaessa miehen asiat paljastui, että mies oli siirtämässä autoon naisen ruumista. Ruumis oli peitetty peitoin ja jätesäkein. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja hän on rikoksen ainoa epäilty. 

Poliisi ratkaisee todennäköisesti huomenna, tutkiiko se tapausta tappona vai murhana. Tarkempi rikoksen tapahtuma-aika on yhä avoin.

Ullanlinnan henkirikoksesta epäillään MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 1974 syntynyttä lääkärismiestä. Uhri on tiettävästi hänen aviopuolisonsa.

Viikonloppuna paljastunut henkirikos tapahtui poliisin käsityksen mukaan tapahtunut uhrin ja tämän aviomiehen asunnossa, jossa ei ollut tapahtumahetkellä muita kuin uhri ja epäilty tekijä. Asunnossa asui tiettävästi lapsia, mutta he eivät olleet paikalla traagisena viikonloppuna.

Useat todistivat pakkaamista

Useampi henkilö oli todistanut jätesäkkien lastausta autoon.

Silminnäkijä kertoi eilen illalla MTV Uutisille, että mies oli ollut ruumista siirtäessä rauhallinen. Tämä oli jopa jutellut paikalla olleiden kanssa, jotka olivat tyystin tietämättömiä miehen siirtämien säkkien sisällöstä.

Mies oli kertonut siivoavansa.

– Tämä kaveri sanoi, että hetki pieni – hän tekee tilaa. Tämän jälkeen hän avasi minulle oven ja piti minulle ovea auki.

– Tämä on aivan järkyttävää, että ihminen voi toimia niin rauhallisesti tällaisen tapahtuman jälkeen, silminnäkijä kertoi.


Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna 3:06
Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna.

Lue myös:

    Uusimmat