Silminnäkijä kertoo kohtaamisestaan Ullanlinnan henkirikoksesta epäillyn kanssa: Jutteli miehen kanssa tietämättä, mitä viereinen jätesäkki sisälsi – "Mies käyttäytyi rauhallisesti"

Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna 3:06
Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna

Helsingissä Ullanlinnassa tapahtunut epäilty henkirikos tuli samassa taloyhtiössä asuvalle pariskunnalle täytenä järkytyksenä. Pariskunta oli nähnyt mieshenkilön kantamassa jätesäkkejä autoon. Pariskunnan mies oli jopa keskustellut kyseisen henkilön kanssa.

Epäilty henkirikos paljastui aamulla, kun eilen kadonneeksi ilmoitettu nainen löydettiin kuolleena. Naisen peiteltyä ruumista oltiin siirtämässä autoon, kun poliisi saapui paikalle. Uhrin aviopuoliso otettiin kiinni paikan päällä.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos on tapahtunut uhrin ja tämän aviomiehen asunnossa. 

MTV Uutiset tavoitti samassa taloyhtiössä asuvan pariskunnan, jotka olivat nähneet mieshenkilön kantamassa useita säkkejä autoon vain hetkeä ennen poliisien saapumista. Pariskunta kertoi havainneensa, että mies oli ollut siirtämässä autoonsa myös yhtä hyvin suurta säkkiä.

– Olin palaamassa ennen yhdeksää aamulla asuntooni aamiaiselta ja katsoin, että siinä on punainen Volvo takaluukku pystyssä ja paljon jätesäkkejä. Ajattelin, että joku meidän taloyhtiöstämme on menossa joululomalle, mutta ne säkit vaikuttivat omituisilta, enkä tuntenut tätä henkilöäkään, kertoo MTV:n haastattelema nainen.

Hieman myöhemmin myös naisen puoliso kohtasi kyseisen säkkejä kantaneen henkilön talon ulkopuolella. Tällä kertaa mies oli ollut siirtämässä isoa säkkiä ja jopa jäi juttelemaan muutamalla sanalla.

– Olin lähdössä kauppaan ja tulin siihen talon portille. Iso jätesäkki oli portin toisella puolella. Tämä kaveri sanoi, että hetki pieni - hän tekee tilaa. Tämän jälkeen hän avasi minulle oven ja piti minulle ovea auki.

– Kysyin häneltä, että oletteko muuttamassa. Hän vastasi, että ei kun tässä siivotaan. Kävin kaupassa ja tulin kymmenen minuutin päästä takaisin. Tämä mies oli edelleen paikalla ja avasi minulle jälleen oven.

"Rauhallisesti käyttäytynyt henkilö"

Pariskunta kertoo miehen käyttäytyneen rauhallisesti, jopa ystävällisesti. Tilanteessa ei heidän mielestään vaikuttanut olevan mitään erityisen kummallista.

– Miehen siirtämä raskas säkkikään ei ihmetyttänyt itseäni, koska meillä itsellämmekin on iso matto, joka painaa paljon. Senkään kantaminen yksin ei ole helppoa.

Pariskunta tajusi, mitä tilanteessa oli todellisuudessa tapahtunut, kun talon edustalle oli yllättäen saapunut useita poliisiautoja ja alue oli eristetty.

– Kovasti ihmetyttää, että on näin oletettavasti kohdannut juuri henkiroksesta epäillyn ihmisen ja vielä häirinnyt hänen prosessiansa. Liekö siinä syy, että hän ei ollut ehtinyt karkuun lähteä, kun olin kulkenut siinä edestakaisin, pariskunnan mies pohtii.

– Ja olisinhan saattanut tietämättäni jopa tarjota apuani tälle henkilölle, mies toteaa.

– Hirveä tapaus kyllä, minun ei tullut mieleenkään mikään tällainen. Tämä on aivan järkyttävää, että ihminen voi toimia niin rauhallisesti tällaisen tapahtuman jälkeen, pohtii puolestaan nainen.

Lue myös:

    Uusimmat