MTV Uutisten tiedot: Ullanlinnan henkirikoksesta epäilty on lääkäri – tehnyt tutkimusta väkivaltarikoksista

Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna 3:06
Poliisi kertoo Ullanlinnan henkirikosepäilystä – kadonneeksi epäilty nainen löytyi surmattuna

Helsingin Ullanlinnassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty on MTV Uutisten tietojen mukaan vuonna 1974 syntynyt lääkäri.

Mies on psykiatrian erikoislääkäri, oikeuspsykiatrian asiantuntija ja lääketieteen tohtori. Hänellä on oma, vuonna 2017 perustettu psykiatrian alan yritys. Yrityksen osoite sijaitsee Ullanlinnassa, missä epäilty myös asui vaimonsa kanssa.

Mies työskentelee lisäksi isossa yksityisessä terveydenhuoltoalan yrityksessä. Hänelle ei kuitenkaan enää ole varattavissa aikoja yrityksen sivuilla.

Epäilty on tehnyt tutkimusta väkivaltarikoksista. Hän on tutkinut väkivaltarikoksiin syyllistyneiden miesten uusintaväkivallan riskitekijöitä ja millaisia tekijöitä rikosten uusijoiden taustalta löytyy.

Jätesäkkien kantaminen herätti sivullisten huomion

Epäilty henkirikos paljastui lauantai-aamuna, kun sivulliset näkivät miehen kantamassa jätesäkkejä autoon. Poliisille oli eilen ilmoitettu kadonneeksi vuonna 1975 syntynyt nainen ja tänään nainen löydettiin surmattuna. 

Katoamisilmoituksen mukaan Ullanlinnassa asuva alle viisikymppinen nainen ei ollut palannut kotiinsa perjantaina työpäivän jälkeen. Kadonneen läheiset ja poliisi yrittivät etsiä naista eilisen illan aikana.

Hufvudstadsbladetin mukaan nainen ei ollut ilmestynyt työpaikalleen koko perjantain aikana.

Lauantaiaamuna yhdeksän jälkeen kadonneeksi ilmoitettu nainen löytyi surmattuna. Nainen löydettiin, kun hänen ruumistaan oltiin siirtämässä autoon. Ruumiin löytymisen yhteydessä poliisi otti heti tapahtumapaikalta kiinni vuonna 1974 syntyneen aviopuolison.

Yksityiskohtia ei avata

Henkirikos tapahtui poliisin mukaan avioparin asunnossa Ullanlinnassa. Ullanlinna on yksi Suomen arvokkaimmista asuinalueista.

– Poliisille tuli ulkopuoliselta ilmoitus, että katoamispaikkaan liittyvän osoitteen yhteydessä on epäilyttävää toimintaa, että autoon on koitettu siirtää jotakin taakkaa. Kun meidän partio kävi paikalla, niin varsin pian kävi ilmi, että nainen on surmattu ja häntä oltiin siirtämässä tähän autoon, kertoo rikostarkastaja Jari Koski MTV Uutisille.

Koski kertoo, että uhrin päälle oli laitettu peittoa siten, että heti ei pystynyt sanomaan mitä peiton alla oli.

– Tarkistuksen jälkeen kävi ilmi, että ikävä kyllä siellä oli ruumis.

Toistaiseksi poliisi ei ole kommentoinut henkirikoksen tekotapaa tai yksityiskohtia. Motiivi on vielä selvittelyssä.

Uhri oli pidetty

HBL:n mukaan uhriksi joutuneen naisen työpaikalla järjestettiin kaikille halukkaille kriisiapua heti lauantaina. Yrityksen edustaja kertoi lehdelle, että rikoksen uhri oli erittäin pidetty työntekijä ja "ilonlevittäjä".

HBL:n mukaan nainen ja epäilty mies olivat olleet pariskunta noin kolme vuotta.

Epäillyn ammatillisesta taustasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat