Mainos

Poliisi: Raaka väkivalta lasten välillä ei ole harvinaista

Länsi-Uudenmaan poliisi sai eilen ilmoituksen kasiluokkalaisen pojan joutumisesta pahoinpidellyksi Kauniaisissa matkalla koulusta kotiin.

– Ilmoituksen mukaan saman koulun oppilas on ensin käynyt käsiksi uhriin. Kun uhri on saanut hyökkäyksen torjuttua, hyökkääjän kaverit ovat käyneet uhrin kimppuun, kertoo ylikonstaapeli Jari Ikävalko Länsi-Uudenmaan poliisista.

Poliisi selvittelee tapausta yhteistyössä sosiaaliviranomaisten ja koulun kanssa. Koska epäillyt tekijät ovat kaikki alle 15-vuotiaita, he eivät joudu teoistaan rikosoikeudelliseen vastuuseen. Sen sijaan korvausvastuu heidän huoltajillaan on.

Pahoinpitely sattui tiistaina iltapäivällä, kun joukko nuorempia oppilaita hyökkäsi pojan kimppuun. Tapauksesta ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien mukaan poika sai mukiloinnin seurauksena lievän aivotärähdyksen sekä ruhjevammoja kasvoihin. Uhri joutui hakeutumaan sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan poliisille tulee ilmoituksia koululaisten välisistä kahakoista tulee silloin tällöin. Raakakaan väkivalta ei ole harvinaista. Harvemmin on kuitenkin niin, että suurella joukolla hyökätään yhtä vastaan.

– Koska kyseessä on lasten välinen juttu, myös nuorten puhuttaminen tapahtuu yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Mahdollisia korvausvaatimuksia voidaan käsitellä joko sovittelussa tai viime kädessä oikeuden edessä siviiliprosessissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.