Poliisi nappasi kiinni nimeään yhdeksän kertaa vaihtaneen miehen – rosvot kiertävät kikalla maahantulokieltoa ja etsintäkuulutusta

1:54
Suomen rikoslakiin lisättiin viime vuoden alussa uusi säännös maahantulokiellon rikkomisesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi on ottanut kiinni miehen, joka on onnistunut vaihtamaan nimeään kansalliseen passiin yhdeksän kertaa. Mies tullaan käännyttämään kotimaahansa, kertoo poliisi tiedotteessa.

Maahantulokiellossa ja etsintäkuulutettuna ollut mies on poliisin mukaan tullut Schengen-alueelle uudella passilla välttääkseen kiinnijäämisen. Hän on onnistunut myös saamaan viisumin passeihinsa.

Poliisi on ottanut kiinni myös toisen miehen, jota epäillään ammattimaisesta myymälävarkaudesta. Mies oli maahantulokiellossa ja myös etsintäkuulutettu. Hänen epäillään Suomessa varastaneen arvokkaita vitamiineja apteekista foliokassin avulla sekä noin 600 euron arvoisen takin ja muitakin vaatteita vaateliikkeestä.

Varkauksista epäilty mies oli jo aiemmin määrätty maahantulokieltoon Schengen-alueelle, mutta hän oli kiertänyt kiellon vaihtamalla nimeään kahdesti. Miehestä oli voimassa etsintäkuulutuksia molemmilla aikaisemmilla nimillä.

Molemmat miehet on määrätty Suomessa maahantulokieltoon aiempien toistuvien varkausrikosten vuoksi, kertoo rikosylikonstaapeli Rami Saari Länsi-Uudenmaan poliisista. Heidät on otettu säilöön maastapoistamista varten. Miehet ovat kotoisin EU:n ulkopuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja