Poliisi: Näin voit välttyä katalysaattorivarkaudelta

Toyotan katalysaattori vietiin keskellä kirkasta päivää 1:20
Katso videolta, kuinka Toyotan katalysaattori lähti kävelemään keskellä kirkasta päivää.

Poliisi on julkaissut ohjeistuksen, kuinka katalysaattorivarkaudelta on mahdollista välttyä. Valtakunnallinen rikosilmiö aiheuttaa autoilijoille paljon harmia.

Katalysaattorivarkauksista on poliisin mukaan tullut valtakunnallinen ilmiö. Kerroimme aiemmin, kuinka Lounais-Suomen poliisi ja suurimmat katalysaattoreita kierrättävät yritykset ovat kehittäneet uuden toimintamallin varkauksien ehkäisemiseksi.

– Jatkossa katalysaattorin myyjältä vaaditaan todistus laitteen alkuperästä. Todistuksena voi toimia esimerkiksi auton romutustodistus tai kuitti katalysaattorin vaihtotyöstä. Mukana yhteistyössä ovat kaikki neljä suurinta toimijaa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rikosylikomisario Pälvi Suokas Lapin poliisilaitokselta toteaa, että kyseessä on merkittävä toimenpide katalysaattorivarkauksien ehkäisemisessä.

– Samalla tavalla ajonestolaitteilla on aiemmin saatu ajoneuvovarkaudet merkittävästi vähenemään, Suokas sanoo. 

Poliisin vinkit katalysaattorivarkaudelta suojautumiseksi

  1. Asenna suojapelti katalysaattorin eteen
  2. Kaiverra rekisterinumerosi katalysaattoriin
  3. Maalaa katalysaattori huomiota herättävällä värillä
  4. Pysäköi ajoneuvo lukittuun tilaan tai sellaiseen paikkaan, jossa ihmisiä liikkuu myös yöllä, eikä varkaalla ole työrauhaa valaistuksen tai muiden ihmisten mahdollisten havaintojen vuoksi.

Lähde: Poliisi 

Lue myös:

    Uusimmat