Katalysaattorivarkauksien määrä kasvoi muutamassa vuodessa räjähdysmäisesti – poliisi suitsii rosvoilua uudella keinolla

Isoimmat katalysaattorikierrätysyritykset vaativat jatkossa myyjältä todistuksen laitteen alkuperästä. Tämän tarkoituksena on torjua pitkäkyntisten toimintaa.

Katalysaattorivarkauksien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, sanoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessa.

Kun vuonna 2019 katalysaattorivarkauksia kirjattiin koko Suomessa 40 kappaletta, viime vuonna vastaava luku oli yli 2800.

Katalysaattorit houkuttavat varkaita niiden sisältämien arvometallien takia. Yksi katalysaattori voi olla arvoltaan muutamasta kymmenestä eurosta aina tuhanteen.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa keksineensä keinon katalysaattorivarkauksien torjuntaan. Jatkossa suurimmat katalysaattorikierrätysyritykset vaativat todistusta laitteen alkuperästä.

– Uusi toimintamalli perustuu vapaaehtoisuuteen ja yritysten omaan tahtoon varmistua siitä, että niiden haltuun ei päätyisi anastettuja katalysaattoreita, kertoo rikoskomisario Mika Paaer tiedotteessa.

– Kun varastettujen katalysaattoreiden markkinoita rajoitetaan, ei katalysaattoreiden varastaminen enää samalla tavalla kannata.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja