Mainos

Poliisi löysi Auerin kirjeestä kummallisia goottikuvioita

Anneli Auerin miehen Jukka Lahden henkirikostutkinnassa on syyttäjien mukaan tullut esiin viitteitä saatananpalvonnasta.

Miehen olkapäistä on nyt jälkikäteen löydetty pistohaavoin tehdyt ylösalaiset ristit. Risti väärinpäin on saatananpalvojien yleisesti käyttämä merkki. Myös Lahden verta ja tuhkaa on käsitelty syyttäjien mukaan saatananpalvontaan viittaavilla rituaaleilla.

Lisätutkinnassa poliisi kuulusteli saatananpalvontaan perehtynyttä asiantuntijaa. Poliisi näytti hänelle Jukka Lahden ruumiinavauskuvia.

Kuulustelija kysyy: Mitä sanottavaa sinulla on näistä?

Asiantuntija vastaa: Näen käsivarsien kuvissa pistoissa syntyvän kolmion. Vatsan alueen pistot laittaisin mielivaltaisuuden ja vihan piikkiin.

Kirje lapsille syynissä

Syyttäjien mukaan todistelu osoittaa varmuudella, että viime kesällä hovioikeudessa miehensä murhasyytteistä vapautettu Anneli Auer on tappanut Jukka Lahden.

Yksi lisätutkinnassa oleva liite on Anneli Auerin lapsilleen vankilasta kirjoittama kirje maaliskuussa 2010.

Kirjeessä Anneli Auer vitsailee ottavansa tatuoinnin. Auer piirsi paperin laitaan omien sanojensa mukaan tatuointilehdessä näkemiään kuvia.

Kuulustelija kysyy asiantuntijalta: Mitä sanottavaa sinulla on näistä?

Asiantuntija vastaa: Molemmat kuvat tulevat goottilaisuudesta. Ylempi kuva on vuohenpää ja alempi piikkilankamainen kuvio on goottilaisuuden symboli. Vuohenpääsymbolia käytetään tatuoituna jompaankumpaan käteen, yleensä vasempaan. Tatuoituna kuvat symboloivat kuulumista tähän ryhmään. Esimerkiksi vankilassa tatuoituna kuva on yleensä selkeämmin vuohenpäätä muistuttava.

Poliisin kuulema asiantuntija on eläkkeellä oleva opettaja, joka kohtasi vapaaehtoistyössään 80-luvulla saatananpalvontaa ja perehtyi aiheeseen sen jälkeen.

"Laajaa perheväkivaltaa"

Syyttäjien mukaan Anneli Auer on kohdistanut Jukka Lahteen ja lapsiinsa väkivaltaa useita kertoja ennen ja jälkeen miehensä kuoleman. Syyttäjien mukaan tämä tekee Auerin aiemmat päinvastaiset kertomukset epäuskottaviksi ja antaa henkirikokselle motiivin.

Myös lasten pahoinpitelyihin katsotaan liittyneen saatananpalvontarituaaleja. Jutun lisätutkinnassa tuli ilmi myös esimerkiksi eläinten uhraamista.

Jutun lisätutkinta lähti käyntiin lasten kertomuksista viime kesänä.

Katso Johanna Tuurin juttu ja Jarkko Sipilän kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.