Mainos

Poliisi: Kuopiolaisäiti yhä terveydenhuoltoviranomaisten valvonnassa

Itä-Suomen poliisilaitoksen tutkinnanjohtajan Mikko Miettisen mukaan kahden lapsensa murhasta vangittu äiti on edelleen terveydenhuoltoviranomaisten tarkassa valvonnassa.

– En voi paljastaa epäillyn tarkkaa olinpaikkaa, enkä edes sitä, onko hän poliisin hallussa. Voin vain kertoa sen, että nainen on terveydenhuoltoviranomaisten valvonnassa edelleen.

Miettinen kertoo, että todennäköisin syin tänään Kuopion käräjäoikeudessa vangittua naista kuulustellaan parhaillaan ensimmäistä kertaa.

– Pyysin oikeudenkäyntiä salaiseksi, koska tärkeimmät kuulustelut ovat vielä tekemättä. Muutoin asianosaisille olisi paljastunut liikaa. Haluamme tietysti, että he kertovat, mitä itse tietävät asiasta eikä sitä, mitä mediassa kerrotaan.

– Kuulustelu voi pahimmassa tapauksessa venyä tuntien pituiseksi, jos epäilty ei halua kertoa asiasta.

Miettinen ei kerro myöskään sitä, että sanoiko nainen oikeussalissa tänään jotain vai oliko äänessä vain avustaja.

Poliisi kuulustelee lasten isää huomenna. Tämän lisäksi lastensuojelusta on pyydetty kirjallinen materiaali. 

– Muita kuulusteltavia ovat paikalla käyneet ja havaintoja tehneet poliisit. 

"Tälläista ei soisi tapahtuvan"

Tutkinnanjohtaja Mikko Miettinen on pitkän, 42 vuotta kestäneen uransa aikana nähnyt monenlaista, mutta nyt tutkittavana on ensimmäinen lapsiin kohdistunut henkirikos.

– Tälläista ei soisi tapahtuvan yhteiskunnassa millään tavalla. Tämä on täysin erilainen tapaus kuin mikään aiemmin tutkivani juttu.

Miettinen kertoo, ettei hän ole ollut mukana Itä-Suomen poliisilaitoksessa selvitettävänä olevassa Rautavaaran perhetragedian tutkimuksissa.

– Sain juuri edellisen henkirikoksen jutun tutkinnan valmiiksi, jonka selvittely kesti neljä kuukautta. Tämän vuoksi kuopiolaisäidin jutun syytteennostopäivä on vasta ensi vuoden maaliskuun lopussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.