Mainos

Maijassa käytettiin etälamautinta mielenosoittajaan – Syyttäjä: Poliisin toimista ei tutkintapyyntöä

Tutkinnanjohtaja Tero Kekki valtakunnansyyttäjänviraston poliisirikosasioiden käsittely-yksiköstä kertoo, ettei poliisin toiminnasta ole ainakaan hänen tietojensa mukaan tehty vielä tutkintapyyntöä. Poliisi käytti Helsingissä itsenäisyyspäivänä etälamautinta maijassa kahakoineeseen suomalaismieheen.

– Me olemme lehtitietojen varassa ja kyllähän se aina menee lähtökohtaisesti sitä kautta, että jompikumpi osapuoli tekee poliisin toiminnasta tutkintapyynnön. Sitten se tulee meille käsittelyyn.

Kekin mukaan on poikkeuksellista, että valtakunnansyyttäjänvirasto lähtisi kirjaamaan ilmoituksia oma-aloitteisesti.

Etälamauttimen käytön vahvistaa tutkinnanjohtaja Reijo Enqvist poliisista. Poliisi oli laittanut samaan maijaan sekä ruotsalaisen uusnatsin että suomalaisen vastamielenosoittajan, joka kävi ruotsalaismiehen kimppuun.

Keskiviikkona uutisoitiin, että YK:n kidutuksen vastainen komitea on huolissaan etälamauttimen käytöstä Suomessa. Käytännössä huoli koskee sitä, että poliisi on käyttänyt joissakin tapauksissa etälamauttimia esimerkiksi poliisiasemilla.

Viime vuonna itsenäisyyspäivän väkivaltaisuuksissa suomalaismies sai osuman poliisin paineilma-aseesta.

Viime vuotta rauhallisempaa

Kaikkiaan itsenäisyyspäivä sujui rauhallisemmin kuin edellisvuonna. Poliisi otti kiinni seitsemän ihmistä koko päivän aikana. 

Hakolan mukaan 612-kulkue keräsi kokonaisuudessaan noin 1 300–2 000 ihmistä. 

Viime vuonna vastamielenosoittajilla syntyi kärhämää poliisien kanssa, koska vastamielenosoittajat pyrkivät 612-kulkueen kimppuun. Poliisi kertoi tällöin, että se oli ottanut kiinni noin 130 ihmistä. Kiinniotetut olivat pääosin vastamielenosoittajia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.