Mainos

Poliisi julkaisi varoituksen ja kuvan: Suosituista Halloween-karkeista liikkeellä väärennöksiä, joissa on huumetta

7:30
Videolla keskustellaan huumekuolemista – MTV vieraili neulanvaihtopisteellä.

Jo vuosia vanhempia on kehotettu tarkistamaan lastensa Halloween-karkit varmistaakseen, että herkut ovat lapsille turvallisia. Pennsylvanian poliisi kehottaa huoltajia varovaisuuteen jälleen kerran, tällä kertaa huumeilla kuorrutettujen karkkien vuoksi, kertoo CBS News.

Johnstownin poliisilaitos julkaisi varoituksen Facebook-sivullaan sen jälkeen, kun viranomaiset ilmoittivat löytäneensä kotietsinnän yhteydessä "Nerds Rope” -nimisiä karkkeja, jotka sisälsivät 400 milligrammaa THC: tä, joka on kannabiksen pääasiallinen psykoaktiivinen yhdiste. Poliisit löysivät samalta alueelta myös noin 27 kilogrammaa marihuanaa.

– Tämän Halloweenin aikana kehotamme vanhempia olemaan erityksen valppaita ja tarkistamaan lastensa karkit ennen kuin he antavat lasten syödä herkkuja, kirjoittaa poliisi.

– Huumeilla kuorrutetut karkit ovat pakattu kuten tavalliset karkit, joten niitä voi olla vaikea erottaa todellisista karkeista.

Tuote on väärennös

Viranomaiset julkaisivat valokuvia, joissa näkyy käärepapereihin painetut varoituskyltit, jotka kehottavat pitämään tuotteet lasten ja eläinten ulottumattomissa.


Karkkia tuottava valmistaja Ferrara Candy Company antoi lausunnon, jonka mukaan se toimii yhteistyössä asianomaisten viranomaisten kanssa.

– Tämä tuote on väärennös, eikä sillä ole mitään tekemistä Ferrara Candy Companyn kanssa. Haluamme vakuuttaa kuluttajille, että suurten jälleenmyyjien myymät tuotteet ovat turvallisia käyttää, lausunnossa kerrotaan.

Lääketieteellinen marihuana on laillista Pennsylvaniassa tietyistä sairauksista kärsiville, mutta se ei ole laillista muuhun käyttöön.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun viranomaiset antavat varoituksia mahdollisista vaaroja sisältävistä Halloween-karkeista. Vuonna 2018 Massachusettsissa sijaitsevan kaupungin poliisi kehotti paikallisia asukkaita heittämään Twizzlers-makeiset pois, kun kahden pakkauksen todettiin sisältävän ompeluneuloja, CBS Boston raportoi.

Vuonna 2017 Wisconsinissa vanhemmat löysivät paketin metamfetamiinia lapsensa Halloween-karkeista.

Jotta lapset olisivat turvassa, elintarvike- ja lääkevirasto julkaisi luettelon Halloweenin ruokaturvallisuus-vinkeistä. Virasto neuvoo, että lapset malttavat keräämiensä karkkien herkuttelun kanssa ja aikuiset tarkistavat karkit ennen syömistä. Hoitajia kehotetaan myös varoittamaan lapsia, etteivät he hyväksy tai syö mitään, joka ei ole kaupan kääreissä. Virasto suosittelee myös, että perheet käyvät karkit huolellisesti läpi varmistaakseen, ettei niissä ole epämääräisiä muutoksia, kuten epätavallinen ulkonäkö, värimuutoksia, pieniä reikiä tai repeämiä käärepapereissa.

Lähde: CBS News

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja