Mainos

Poliisi järkyttävästä suojatievideosta: "Järjestetty vaarallinen tilanne"

Suomalaismiehen kuvaama video kertoo karua kieltään suojatiesääntöjen noudattamisesta.

Kerroimme keskiviikkona suojatievideosta, jolla nähdään lähes 20 autoa, jotka eivät pysähdy suojatien eteen näkyvyyden peittävästä kuorma-autosta huolimatta.

MTV Autot kysyi Helsingin poliisilaitoksen ylikomisariolta Pekka Höökiltä mielipidettä kyseiseen tapaukseen. Höök ei ollut tietoinen tapauksesta aiemmin.

– Kyseinen teko ei ole sinänsä harvinainen, sillä poliisin valvonnassa näitä tulee esiin. Tässä tapauksessa tuo autojen määrä on kuitenkin yllättävä, Höök kertoo.

Höökin mukaan kuorma-auton sijoittuminen suojatien eteen ei tee autoilijoiden toiminnasta yhtään hyväksyttävämpää, mutta epäilee sen vaikuttaneen asiaan.

– Autoilijat ovat voineet virheellisesti kuvitella suojatienkin olevan pois käytöstä, hän pohdiskelee.

Ylikomisarion mukaan kuorma-auton pysäköintiä suojatien eteen ei voida perustella esimerkiksi kuormaamisella.

– Toki pitää muistaa, että en tiedä missä tai miten tuo kokonaisuus on järjestetty. Tuossa on järjestetty vaarallinen tilanne, ja jos se on pakko tehdä, niin näkisin, että paikassa olisi pitänyt tehdä myös muut tarpeelliset järjestelyt, Höök kertoo viitaten muun muassa liikenteenohjaukseen.

Höök muistuttaa, että vakavasta piittaamattomuudesta seuraa ajo-oikeuden menetys. Kyseessä on hallinnollinen päätös, jonka paikallispoliisi voi tehdä. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta päättää puolestaan tuomioistuin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.