Mainos

Poliisi etsii tehostetusti kansainvälisiä rikollisia

Jutun yhteydessä olevassa kuvasarjassa esiintyvät (allekain): Arvi Salong, Pasi Miettinen, Lasse Oksanen ja El Yaakoubi Ayoub.

Suomen poliisi osallistuu tänään alkavaan laajaan Interpolin Infra-Red -operaatioon, jossa etsitään tehostetusti kansainvälisesti etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Suomi on ilmoittanut etsittäväksi noin 15 henkilöä, joiden oletetaan pakoilevan rikosvastuuta ulkomailla. Suomesta etsitään muutamaa muiden maiden etsintäkuuluttamaa henkilöä. Kaikkia etsittyjä epäillään vakavista rikoksista tai heillä on niistä annettu lainvoimainen tuomio, jota he pakoilevat.

Interpolin operaatioon osallistuu kaikkiaan 29 maata ja tehostetussa etsinnässä on yhteensä noin 300 henkilöä. Interpol järjesti vastaavan operaation ensimmäisen kerran viime vuonna, jolloin siihen osallistui kuusi maata.

Infra-Red -operaatiossa tehostetulla kansainvälisellä viranomaisyhteistyöllä etsitään vaikeimmin tavoitettavia etsintäkuulutettuja.

Joidenkin etsittyjen paikantamiseksi ja kiinnisaamiseksi pyydetään myös yleisön apua julkistamalla heistä tuntomerkkejä ja mahdollisia olinpaikkoja.

Kaikkien julkisesti etsittävien tiedot julkaistaan Interpolin Internet-sivuilla osoitteessa www.interpol.int.

Suomessa operaatiosta vastaa Keskusrikospoliisi, joka julkistaa kahden suomalaisen etsittävän tiedot.

Lisäksi Ruotsin ja Viron viranomaisten kanssa on sovittu yhden kummankin maan etsimän henkilön tietojen julkaisemisesta, koska nämä saattavat piileskellä Suomessa.

Etsittyjen kuvat ja tiedot löytyvät poliisin sivuilta. Poliisi.fi

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.