Mainos

Poliiseja ampunut sai 10 vuotta vankeutta

Käräjäoikeuden mukaan miehen tarkoituksena oli tappaa poliisit.

Äänekosken käräjäoikeus on tuominnut kahta poliisia haulikolla ampuneen karstulalaismiehen 10 vuoden ja 3 kuukauden vankeuteen. Tuomio tuli kahdesta murhan yrityksestä.

Oikeus määräsi perjantaina 25-vuotiaan Timo Matias Urpilaisen maksamaan poliiseille kivuista, henkisistä kärsimyksistä ja kosmeettisista haitoista yhteensä yli 20 000 euroa.

Molemmat poliisit saivat kehoonsa useita hauleja, joista osa on vielä poistamatta. Toinen poliisimies haavoittui lähinnä alaraajoihin ja toinen käsiin.

Teko tapahtui tammikuussa Karstulassa. Poliisit olivat tulleet ottamaan kiinni Karstulan keskustassa ammuskellutta Urpilaista.

Oikeudessa ampuja vetosi hätävarjeluun ja kiisti, että hänen tarkoituksensa olisi ollut tappaa poliisit.

Tuomitun kertoman mukaan poliisi ampui häntä ensin. Poliisit ja silminnäkijä kertoivat kuitenkin Urpilaisen aloittaneen ampumisen. Oikeus piti joka tapauksessa selvänä, että laukaukset oli ammuttu lähes samanaikaisesti ja ennen poliisin ensimmäistä laukausta Urpilainen oli osoittanut aikovansa käyttää haulikkoa.

Käräjäoikeus katsoi, että poliisien vammojen ja varusteiden vaurioiden perusteella tuomitun laukaukset eivät olleet voineet olla summittaisia ja tähtäämättömiä. Miehen tarkoituksena oli siis tappaa poliisit. Ampuja oli myös ennen tekoa kertonut useille todistajille haulikon olleen mukana poliiseja varten.

Tuomittu vaati toiselle poliisille rangaistusta virkavelvollisuuden rikkomuksesta, mutta syyte hylättiin.

Urpilainen oli tekohetkellä ehdonalaisessa vapaudessa. Tuomioon kuuluu myös muita rikoksia, kuten ampuma-aserikos sekä pahoinpitely.

Ampujalle kyydin tarjonnut tuomittiin sakkorangaistukseen rikoksentekijän suojelemisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.