Pojan kampaus oli koulun sääntöjen vastainen – opettajalta käsittämätön veto: "Hän päätti värittää lapseni hiukset permanenttitussilla"

1:32
Näin syntyy näppärä kolmen letin kampaus.

Apulaisrehtori suivaantui, kun teinipojan tukka oli koulun sääntöjen vastainen. Hän päätti toimia ja tarttui permanenttitussiin.

Teksasilaisen Berry Miller Jr. High Schoolin apulaisrehtorin väitetään piirtäneen oppilaan päähän tussilla, koska pojan hiustyyli ei ollut koulun pukeutumiskoodin mukainen. Aiheesta uutisoi muun muassa Fox News -sivusto.

Pojan äiti, Angela Washington, kertoi tapahtuneesta Facebookissa 19. huhtikuuta. Hän julkaisi muutaman kuvan, joissa näkyy, miten pojan päähän on piirretty tussilla.

Juelzin tukka leikattiin tiistaina. Keskiviikkona koulussa apulaisrehtori kertoi hänelle, että hänen hiustyylinsä ei ollut koulun sääntöjen mukainen. Hän päätti värittää lapseni hiukset permanenttitussilla! Angela pauhaa.

Fox Newsin mukaan koulun säännöissä sanotaan, että oppilailla ei saa olla ”äärimmäiseltä näyttäviä kampauksia”. Näitä ovat esimerkiksi irokeesit, piikit sekä ”kaiverrukset”.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pojan lyhyeen tukkaan oli muotoiltu M-kirjain, joten hiukset eivät olleet sääntöjen mukaiset. Opettaja päättikin täyttää ”kaiverruksen" muodon permanenttitussilla.

Äiti kertoo, että pojalle annettiin kaksi vaihtoehtoa: joko hän joutuisi jälki-istuntoon, tai hänen pitäisi värjätä hiuksensa. Angelan mukaan häntä ei informoitu asiasta mitenkään.

– Ensimmäinen kuva on päivältä, jolloin välikohtaus sattui. Kaksi muuta kuvaa ovat eiliseltä. Tussia on hänen päässään vielä monien päivien jälkeen.

Koulu pyytää anteeksi

Koulu kommentoi asiaa omalla Facebook-sivullaan 24. huhtikuuta. Päivityksessä lukee, että viranomaiset ovat erittäin surullisia tapahtuneen johdosta. Koulun mukaan työntekijä toimi tilanteessa väärin, eikä tussilla piirtämistä missään nimessä hyväksytä eikä se ole oikea tapa toimia pukeutumisohjeistusta koskevien rikkomusten kohdalla.

Julkaisussa koulu kuitenkin muistuttaa hiuksia koskevista säännöistä ja huomauttaa, että pojan kaiverrettu hiustyyli oli näiden ohjeistusten vastainen.

Koulusta kerrotaan, että kyseinen henkilö on lomautettu väliaikaisesti tehtävästään. Hänelle on tiedossa muitakin seuraamuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja