Pojalle ikimuistoiset juhlat – opettajan kaunis teko allergisen lapsen hyväksi sai äidin kyyneliin

Opettajat toteuttivat allergioista kärsivälle pikkupojalle unohtumattoman ellämyksen. 

Viisivuotias Cayden on kuin kuka tahansa pikkupoika, mutta hän kärsii lukuisista ruoka-aineallergioista.

Poika on ollut päivähoidossa kaksivuotiaasta saakka, mutta on vieraantunut monista luokkatovereistaan allergioidensa vuoksi. Hän kärsii ruoan proteiinin aiheuttamasta FPIES-oireyhtymästä sekä 12 ruoka-aineallergiasta. Lukuisten ruokarajoitteidensa vuoksi poika joutuu syömään päivittäin omia eväitä. 

Erityisesti syntymäpäivä- ja muut juhlat ovat pojalle vaikeaa aikaa. Kun toiset lapset syövät herkkuja, hän joutuu tyytymään omiin eväisiin. Pojan äiti ei uskonut päiväkodin lomaltapaluujuhlien olevan poikkeus, mutta toisin kävi.

Viesti osoittaa aitoa välittämistä ja huolenpitoa

Opettajan lähettämä sähköposti kuitenkin pysäytti äidin, ja sai hänet jopa kyyneliin.  

”Haluan Caydenin osallistuvan juhliin siinä missä hänen ystävänsäkin. Aiomme mennä rouva Sheetsin kanssa ostamaan juhliin sataprosenttista luomuomenamehua, Lucky Charms-muroja, säilykenakkeja, sokerittomia hyytelökuppikakkuja ja tavallisia perunalastuja. Halusimme järjestää pojalle päivän, jossa hänen ei tarvitse huolehtia siitä, mitä muut ihmiset syövät ja mitä kaikkea hän saa syödä. Jos jokin näistä ei sovi pojallesi, kerro siitä minulle! Yritin ostaa ruokia, joiden tiesin sopivan hänelle. Olet enemmän kuin tervetullut piipahtamaan juhlissamme huomenna tai perjantaina tarkistamaan, että kaikki tarjoilumme ovat sopivia.”

Juhlat olivat menestys

Opettaja lähetti listan Caydenin ruoka-aineallergioista myös muiden lasten vanhemmille, jotta he eivät toisi paikalle epäsopivia tuotteita.

Juhlat olivatkin menestys. Poika pystyi syömään juhlissa ilman pelkoa, ja hänen äitinsä itki onnesta poikansa ilon nähdessään.

Äiti oli ikionnellinen myös opettajien anteliaisuudesta ja huolehtivaisuudesta. Hän vitsailikin, että tämä teko asettaa riman erittäin korkealle poikansa tulevien opettajien kohdalla.

Lähde: TheMighty

Mitä on ystävyys? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lue myös:

    Uusimmat