Poika lyyhistyi koulussa ja kuoli – vanhemmat syyttävät energiajuomia

2:49
Hammaspaikat eivät ole ikuisia.

Vanhemmat väittävät, että heidän 16-vuotias poikansa kuoli juotuaan liikaa energiajuomia. Nyt he kampanjoivat sen puolesta, että juomien myynti kiellettäisiin alle 18-vuotiailta.

Sean ja Heidi Cripen poika Davis kuoli 26. huhtikuuta vuonna 2017. Hän lyyhistyi yllättäen kesken oppitunnin ja menehtyi myöhemmin.

Vanhempien mukaan poika kuoli, koska hän joi parin tunnin sisällä energiajuoman, kahvin ja limsan.

Myöhemmin kuolemansyyntutkijan raportista kävi ilmi, että Davis oli kuollut kofeiinin aiheuttamaan sydänkohtaukseen. Hänelle oli luultavasti tullut rytmihäiriöitä.

Ei energiajuomia alaikäisille

Yahoo Australian mukaan pojan vanhemmat ovat kahden vuoden ajan kampanjoineet sen puolesta, että energiajuomat kiellettäisiin Etelä-Carolinassa alle 18-vuotiailta. Heidän tavoitteensa on nyt askeleen lähempänä toteutumista, kun alakomitea hyväksi lakialoitteen perjantaina. Nyt aloite etenee varsinaisen komitean käsittelyyn.

– Tämä ei merkitse paljon pelkästään meidän poikamme takia, vaan siksi, että tiedämme, että tämä suojelee muita lapsia, Heidi kertoo NBC-kanavalle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhemmat ovat perustaneet kampanjalle Facebook-ryhmän. Siellä he kertovat taistelustaan alaikäisten energiajuomien kulutusta vastaan. Vanhemmat kertovat, että he haluavat suojella muita vanhempia samalta tragedialta.

– Teemme töitä sen eteen, että Indianassa ja Etelä-Carolinassa menisi läpi laki, joka kieltäisi alle 18-vuotiaita ostamasta tai juomasta näitä virvokkeita, vanhemmat julistivat.

Yahoo Australia -sivuston mukaan valtaosa energiajuomien valmistajista suosittelee, että näitä juomia ei myytäisi alle 16-vuotiaille. Sivuston mukaan Etelä-Carolinan osavaltiossa ei kuitenkaan ole lakia, joka vaatisi ostajaa todistamaan ikänsä.

– Monet sanovat, että minulle ei voi käydä noin. Me olemme todiste siitä, että noin voi sattua kenelle tahansa milloin vain, Heidi kertoo.

Lääkärit eri mieltä

Hoitohenkiökunnan mielestä poika ei ole voinut kuolla vain energiajuomien takia.

– Energiajuomia juomalla on mahdotonta saada kuolettavaa määrää kofeiinia, lääkäri Ashley Roberts kertoi alakomitean käsittelyssä.

Samaa mieltä oli lääkäri ja toksikologi Donna Seger.

– Ensin pitää varmistaa, että kaikki muu on kunnossa, hän totesi.

Varoitus muille vanhemmille

Vanhemmat ovat kuitenkin eri mieltä ja aikovat jatkaa kampanjointia.

– Pyydän, että te vanhemmat puhuisitte lastenne kanssa energiajuomien vaaroista, isä vetoaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja