Poika ei saanut osallistua korvakorujensa takia kahteen viikkoon oppitunneille – äiti syyttää koulua seksismistä: "Korvakorut eivät ole vain tytöille"

Brittiäiti syyttää yläkoulua seksismistä. Hänen poikansa poistettiin luokasta eikä hän saanut palata kahteen viikkoon, koska ei suostunut ottamaan korvakorujaan pois, uutisoivat brittilehdet Metro ja Mirror.

Katso yllä olevalta videolta erään äidin viattomaksi kuvittelema paita, joka olikin astetta rivompi!

Kun Callum Nisbett, 15, tuli kouluun nappikorvakorut korvissaan, käskettiin häntä ottamaan korvakorut pois.

Käsky kävi siitäkin huolimatta, että Keski-Englannin Solihullissa sijaitsevassa St Peter's Catholic Schoolissa sallittiin samantyyliset ja -kokoiset korvakorut tytöillä.

Callum ei noudattanut opettajien pyyntöä, ja hän joutui ulos luokasta ja eristyksiin jälki-istuntoon. Pojalle sanottiin, että takaisinpalaaminen luokkaan onnistui vain, jos hän ottaisi korvakorunsa pois.

"Vain koska hän oli poika"

Callum ja hänen äitinsä kertovat, että heille sanottiin, ettei poika saisi käyttää korvakoruja nimenomaan sukupuolensa takia.

– Puhuin avustavan johtajaopettajan kanssa, joka kertoi minulle, että se ei johtunut siitä, että ne olisivat vääränlaiset korvakorut, vaan vain siitä, että hän oli poika. Sanoin ”kuuletko omat sanasi”, kommentoi pojan äiti Sharon Richards.

Opettaja oli sanonut, että pojan poistaminen luokasta johtui koulun säännöistä. Monissa brittikouluissa on tiukat säännöt pukeutumisen ja korujen osalta.

Äidin mukaan koulun säännöissä sanotaan, että tytöt voivat pitää nappikorvakoruja, mutta poikien korvakoruista ei ole säännöissä mitään mainintaa.

– Korvakorut eivät ole vain tytöille – luvan antaminen niiden käyttöön vain tytöille on seksististä. Olen todella vihainen ja järkyttynyt siitä tosiasiasta, että tällä aikakaudella yläkoulu ei tunnista sukupuolien tasa-arvoa, Sharon tykittää.

Kaksi viikkoa pois oppitunneilta

Sharon kertoi koulun sanoneen, että hän saa valittaa aiheesta niin paljon kuin haluaa, mutta Callum ei saa osallistua tunneille ennen kuin hän poistaa korvakorunsa. Eristyksissä oleminen voikin vaikuttaa jo pojan koulumenestykseen, ja koulun mukaan äiti on siitä vastuussa.

Tilanne ehti jatkua Mirrorin mukaan jopa kaksi viikkoa. Poika oli ottanut myös toisen korvakorunsa pois ja suostunut peittämään laastarilla toisen, mutta silti hän ei saanut palata tunneille.

Vasta kun paikalliset tiedotusvälineet pyysivät opettajalta kommenttia asiasta, Callum pääsi takaisin tunneille.

Nyt St Peter’s Catholic Schoolin johtajaopettaja Marie Murphy kertoo, että tapauksen seurauksena koulu aikoo arvioida uudestaan sääntönsä koskien korujen pitämistä.

Lähteet: Metro, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja