Pohjois-Korea karkottaa maahan rajan yli paenneen sotilaan – diktatuuri väittää Travis Kingin joutuneen rasismin ja kaltoinkohtelun uhriksi USA:n asevoimissa

Pohjois-Korea on päättänyt heittää maahan Etelä-Koreasta paenneen sotilaan ulos maasta, uutisoi CNN. Sotilas Travis King meni Pohjois-Korean puolelle heinäkuussa. Ennen pakoaan rajan yli King oli osallistunut rajan tuntumassa pidettävälle kierrokselle.

Tiedon Kingin karkottamisesta kertoi pohjoiskorealainen valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Pohjois-Korean uutistoimiston tiedonannon mukaan tapauksen tutkinta on saatu päätökseen ja maa on päättänyt karkottaa alueelleen ”laittomasti tunkeutuneen” yhdysvaltalaisen sotilaan.

Toistaiseksi ei ole selvää, milloin ja mitä kautta King aiotaan poistaa maasta.

Ennen pakoaan Pohjois-Koreaan sotilas oli joutunut Etelä-Koreassa vaikeuksiin pahoinpitelysyytteen vuoksi. Hänen oli määrä palata Yhdysvaltoihin, jossa hänet olisi erotettu armeijasta.

Pohjois-Korea väittää tuoreessa tiedonannossaan, että Travis King on tunnustanut saapuneensa maahan laittomasti, koska hän oli joutunut Yhdysvaltain armeijassa rasismin ja epäinhimillisen kohtelun uhriksi. Pohjois-Korea mainitsee miehen motiiviksi myös yhdysvaltalaisen yhteiskunnan epätasa-arvoisuuden. 

Tiedotusvälineet eivät ole pystyneet varmistamaan, mitkä Pohjois-Korean kertomista asioista ovat todella peräisin sotilaan omasta suusta.

Yhdysvaltain hallinnon edustaja sanoi viime kuussa, että ei olisi poikkeavaa, jos Pohjois-Korea pyrkisi käyttämään sotilasta propagandassaan tai jonkinlaisena pelinappulana.

Pohjois-Korean Kim sai Venäjältä läksiäislahjaksi karvahatun ja lennokkeja 0:50
Katso myös: Pohjois-Korean Kim sai Venäjältä läksiäislahjaksi karvahatun ja lennokkeja

Lue myös:

    Uusimmat