Playboy-lehdelle lausuttu törkeä kommentti F1-legendan vaimosta pilasi tallikaverusten välit – "Lopun voi arvata"

Suuret mestarit ovat harvoin mukavia tallikavereita. F1-kaudella 1986 Nelson Piquet’n psykologinen sodankäynti Nigel Mansellia vastaan meni kuitenkin jo hyvän maun rajan väärälle puolelle.

Tapaus on käsittelyssä Race to Perfection -dokumenttisarjan toisessa osassa. Koko seitsenosainen sarja on nähtävissä cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Mestaruus katkolla -nimeä kantavassa jaksossa käydään läpi joitain F1-sarjan ikonisimpia mestaruustaisteluita.

Kaudella 1986 Williams-kuskit Mansell ja Piquet kävivät huipputiukan mestaruustaistelun McLarenin Alain Prostia vastaan. Kaksikon keskinäiset välit olivat kuitenkin koetuksella heti alusta lähtien. F1-varikon velikultana tunnettu brassikuski Piquet oli suututtanut Mansellin pahanpäiväisesti.

Tuolloin Williamsin pr-johtajana toiminut Peter Windsor oli saanut sammutella tulipaloja läpi kauden. Kaiken lisäksi tallipomo Frank Williams oli loukkaantunut vakavasti auto-onnettomuudessa maaliskuussa.

– Kaikki alkoi kauheasti, kun Nelson antoi haastattelun Brasilian Playboylle. Siinä häneltä kysyttiin eroista hänen ja Nigelin välillä, muistelee toimittajana pitkän uran myöhemmin tehnyt Windsor.

– Hän sanoi, että ”ero on siinä, että minulla on nättejä tyttöystäviä ja hänellä ruma vaimo”. Totta kai se käännettiin nopeasti Nigelille ja lopun voi arvata, Windsor sanoo.

Kovana kisaajana tunnettu Mansell antoi radalla kaikkensa, mutta taistelu mestaruudesta päättyi hänen kohdaltaan surkeasti Australian Adelaidessa. Myös Piquet jäi tuossa vaiheessa odottamaan kolmatta MM-titteliään Alain Prostin otettua toisen peräkkäisen mestaruutensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja