Plastiikkakirurgialla tavoitellaan ikuista nuoruutta:Ikä ei ole este leikkauksille

Ikää kertyy itse kullekin, mutta voiko vanhenemisen merkeiltä välttyä? Timo Pakkanen Sairaala Siluetista kertoo, miten suomalaiset tavoittelevat nuorekkuutta kirurgian keinoin.

Ikääntymistä vastaan yritetään taistella myös kirurgin veitsellä. Sairaala Siluetin plastiikkakirurgi Timo Pakkasen mukaan ikääntymisestä johtuviin kasvojen alueen muutoksiin liittyvät korjaukset ovat yleisiä yli 40-vuotiailla. Hoitokeinona ovat usein aluksi injektiot. Yläluomileikkaukset ja kasvojen kohotukset yleistyvät 50-vuodesta ylöspäin.

– Kyllä nimenomaan kasvojen alueen asiakkaissa on iso osa yli 50-vuotiaita. Menopaussi-iässä ihon kimmoisuuden ikämuutokset voivat ilmaantua nopeasti ja hakeudutaan plastiikkakirurgille, Pakkanen kertoo.

– Joitakin leikkauksia tehdään kaikenikäisille. Nenäleikkaus on tyypillinen nuorten aikuisten leikkaus, mutta myös vanhemmille joskus tehtävä. Rasvaimut ovat sellaisia, joita tehdään kaikille ikäryhmille, Pakkanen sanoo.

Hyvä terveys tärkeää

Kronologinen ikä ei Pakkasen mukaan ole varsinainen este hoidoille.

– Tärkeämpää on potilaan yleisvointi ja kunto. On olemassa samanikäisiä hyvä- ja huonokuntoisia. Sellaiset ihmiset, jotka ovat huoliteltuja ja välittävät ulkonäöstään, ovat usein muutenkin terveempiä ja ajatukseltaan kirkkaita.

– Mutta jos potilaana on sydänsairas 80-vuotias, niin ei välttämättä voida tehdä isoa kasvonkohotusleikkausta nukutuksessa, vaan silloin mietitään pienempiä asioita, mitä voitaisiin tehdä. Harkitaan, mikä vaihtoehto olisi turvallinen - tehdäänkö leikkausta kenties vaiheittain tai paikallispuudutuksessa, toteaa Pakkanen.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja