Pitkä oikeustaistelu päättyi Delphinen, 52, eduksi – belgialaisesta taiteilijasta tuli kertaheitolla prinsessa

Belgialainen taiteilija Delphine Boel on entisen kuninkaan Albertin avioton tytär ja on nyt oikeuden päätöksellä myös prinsessa.

Belgiassa taiteilija Delphine Boel, 52, on voittanut pitkän oikeustaistelun, jonka tuloksena hänen vahvistettiin olevan entisen kuninkaan Albertin tytär ja näin ollen myös prinsessa. Asiasta ilmoitti Boelin asianajaja uutistoimisto AFP:lle torstaina.

Brysselin valitustuomioistuin hyväksyi asianajajan mukaan dna-testin tuloksen, joka osoitti 86-vuotiaan Albertin olevan 52-vuotiaan Boelin isä.

Albert myönsi tammikuussa olevansa naisen biologinen isä. Ex-kuningas oli taipunut dna-testiin vasta oikeuden määräyksestä. Oikeus oli määrännyt keväällä 2019, että Albertin oli sakkojen uhalla annettava dna-näyte.

Boelin mukaan hänen äidillään, paronitar Sybille de Selys Longchampsilla oli Albertin kanssa suhde vuosien 1966 ja 1984 välillä.

Albert oli kuninkaana vuosina 1993–2013. Hänellä on kolme lasta aviopuolisonsa Paolan kanssa. Heistä vanhin, Philippe, on Belgian nykyinen kuningas.

Boelin asianajajan lausunnon mukaan oikeuden päätökseen ollaan tyytyväisiä, sillä taiteilijalla tulee jatkossa olemaan samat oikeudet kuin isänsä muillakin lapsilla.

– Hän on onnellinen, että pitkä ja hänen perheelleen tuskallinen oikeusprosessi tuli päätökseen. Voitto lain edessä ei koskaan tule korvaamaan isän rakkautta, mutta antaa tunteen oikeudenmukaisuudesta, asianajajan lausunto kuului brittilehti Guardianin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat