Ex-kuningas Albert myöntää vuosien takaisen syrjähyppynsä – tunnustaa olevansa aviottoman lapsen isä

Belgian kuningas Albert II on myöntänyt olevansa aviottoman lapsen isä. 

Kuningas Albert II, joka luopui Belgian kruunusta vedoten huonoon terveydentilaansa vuonna 2013, on myöntänyt saaneensa aviottoman lapsen 1960-luvulla tapahtuneen avioliiton ulkopuolisen suhteen seurauksena. Tunnustus tuli oikeuden määräämän DNA-testin seurauksena. 

85-vuotias Albert on 51-vuotiaan Delphine Boëlin isä. Boël on taistellut oikeudessa kuuden vuoden ajan todistaakseen, että Albert on todella hänen biologinen isänsä. Nyt, kun isyys on vahvistettu, Boël on yksi Albertin perijöistä ja näin ollen oikeutettu yhteen kahdeksasosaan Albertin omaisuudesta. 

Entinen kuningas on tähän mennessä toistuvasti kieltänyt Boëlin väitteet. Albertin tunnustuksen isyydestä toimitti hänen asianajajansa Alain Berenboom maanantai-iltana 27. tammikuuta. 

– Hänen majesteettinsa kuningas Albert II on ottanut huomioon DNA-testien tulokset, joiden suhteen hän teki yhteistyötä Brysselin oikeuden pyynnöstä. Tieteelliset tulokset osoittavat, että hän on rouva Delphine Boëlin biologinen isä, Berenboom totesi. 

– Vaikka on olemassa argumentteja sekä laillisia vastalauseita sille, ettei laillinen isyys tarkoita biologista isyyttä, sekä käytetty menetelmä vaikuttaa kiistanalaiselta, kuningas Albert on päättänyt olla tarttumatta näihin vastalauseisiin päättääkseen tämän kivuliaan prosessin kunnialla sekä arvokkuudella. 

Berenhoomin mukaan kuningas Albert ei ole koskaan ollut millään tavalla mukana Boëlin elämään liittyvässä päätöksenteossa. Lisäksi asianajajan mukaan Albert on aina kunnioittanut Boëlin ja tämän laillisen isän välistä suhdetta.

Boëlin asianajaja Alain De Jonge puolestaan totesi, etteivät he kommentoi asiaa toistaiseksi. 

Lähde: The Guardian

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja