Pitäisikö rattijuopumusraja olla tapauskohtainen? Ratista kärynneen alkoholistin mielestä laki on syrjivä

Yhdysvaltalaismiehen mukaan alkoholistien tulisi saada ajaa autolla muita kovemmassa humalassa, koska he hänen mielestään pystyvät siihen.

Yhdysvalloissa rattijuopumuksen rajana käytetään monessa osavaltiossa 0,8 promillea, mutta muuan Ralph Alfred Friesenhahn pitää tätä "lastenleikkinä" henkilölle, jolle oluen kittaaminen on enemmän ammatti kuin harrastus.

Teksasilaismiehen mukaan laki on syrjivä. Friesenhahn sanoi oikeudessa alkoholisteja vainottavan syyttä, sillä osavaltio ei ole todistanut, että heidän henkiset tai fyysiset kykynsä olisivat alentuneet humalatilan vuoksi. Hän ei ymmärrettävästi pystynyt todistamaan lain syrjivän tiettyä ihmisryhmää, sillä sama raja on voimassa kaikille. Sen sijaan Friesenhahn vaati erityiskohtelua, minkä kieltämistä ei oikein voi pitää syrjintänä.

Neljäs tuomio tarkoittaa linnaa

Friesenhahn on tuomittu rattijuopumuksesta aiemmin kolmesti ja nyt neljännen käryn myötä häntä odottaa jopa neljän vuoden vankeustuomio. Vuonna 2016 hänet tavattiin katolleen kääntyneen auton ratista tukevassa 2,9 promillen humalassa.

Syyttäjä pitää Friesenhahnin väitteitä syrjinnästä naurettavina.

– Ei sinua rangaista sen vuoksi, että olet alkoholisti. Ajaminen vaikutuksen alaisena on se ongelma, syyttäjä Sammy McCrary kertoi.

Lähde: Statesman

***

1:30

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja