Pitäisikö naisten ja miesten treenata salilla eri tavalla? Personal trainer vastaa yleiseen uskomukseen

9:10
Katso, kuinka voit tehdä tehokkaan pakaratreenin kuminauhalla.

Liikunta-alan asiantuntija, personal trainer Lauren Kanski kertoo, että naisten ja miesten salitreenejä ei tarvitse suunnitella eri tavoin, uutisoi Women's Health

Lihakset toimivat ja muokkautuvat treenatessa samaan tapaan sukupuolesta riippumatta. Personal trainer Lauren Kanski käyttääkin samoja pääliikkeitä sekä naisille että miehille suunnittelemissaan treeniohjelmissa. 

– Käytän kehoa muokkaavia tärkeimpiä pääliikkeitä kuten kyykkyjä, maastavetoa ja askelkyykkyjä. Kukaan ei voi vaikuttaa alueseen, josta rasva kehossa lähtee, mutta kehoaan voi muokata näillä pääliikkeillä, Lauren Kanski toteaa Women's Healthille. 

Hän sanoo naisten yleensä aluksi arastelevan suuria painoja, koska nämä pelkäävät muuttuvansa "lihaskimpuiksi". Tätä ei kuitenkaan Kanskin mukaan ole syytä pelätä.

– Kannustan asiakkaitani treenaamaan isoilla painoilla, sillä se lisää heidän lihasmassaansa. Tämä johtaa pienempään rasvaprosenttiin ja suurempaan kaloreiden palamiseen pitkin päivää.

Hormonit voivat vaikuttaa energiatasoon

Kanski muistuttaa, että naisten hormonaalinen kierto on kuitenkin toisinaan hyvä ottaa treeneissä huomioon, sillä sen vuoksi muun muassa naisten kehonkoostumus ja energiatasot vaihtelevat. 

Women's Healthille aiheesta kirjoittava personal trainer sanoo myös, että hän keskittyy toisinaan naispuolisten asiakkaidensa kanssa erityisesti näiden toivomiin kehonosiin, kuten pakaroiden treenaamiseen.

Suurempia fyysisiä vaateita naisten ja miesten erilaisille treeniohjelmille ei kuitenkaan pääsääntöisesti ole. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja