Pistoulla maustettu kasviskeitto

Kasviskeitto
KasviskeittoMTV3
Julkaistu 28.02.2008 13:02(Päivitetty 28.05.2008 10:17)

Kasviskeitto

  • 300 g kuivattuja yön yli liotettuja valkoisia papuja
  • 1 pieneksi paloiteltu kesäkurpitsa
  • 500 g herneitä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaaniraastetta tarjoiluun

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmennä ne isossa kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Yhdistä pavut, kesäkurpitsa, herneet ja kasvisliemi kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa noin puoli tuntia, soseuta ja tarkista maku. Tarjoile pistoun ja parmesaaniraasten kera.

Pistou

PistouPistouMTV3

  • 250 g tomaatteja
  • 1 iso nippu basilikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 6 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)

Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet. Jauha tomaatit, basilika, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.

Resepti: Nicolas Thieulon

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle