Piritta Hannulan kassi:

- kukkakaali - parsakaali - valkokaali - soijarouhe - tomaatti - porkkana - luumu - mustikka - punajuuri - mandariini

Hans Välimäen ja Piritta Hannulan menu:

Soijarouhe-mustikkahyve & vaniljajugurtti

200 g soijarouhetta 200 g mustikoita 1/2 l sokeria 1 vaniljatangon sisukset 1 sitruunan mehu 1 tl vaniljasokeria 5 rkl voita sulatettuna

Kokoa kerroksittain ja kaada voisula päälle. Paista uunissa 200 c:ssa 15min.

vaniljajugurtti:

1 prk maustamatonta jugurttia 2-3 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 sitruunan kuori

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.

Parsakaalikeitto

1 parsakaali 1 keltasipuli 1 laakerinlehti suolaa pippuria 1 dl vettä 2 dl kermaa timjamia 2-3 rkl voita oliiviöljyä

Pilko ja kuullota vihannekset öljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes kaalit ovat melko pehmeitä, lisää kerma ja voi. Soseuta ja tarjoa.

Soijarouhe-kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

1-2 dl soijarouhetta 1 valkokaali2 rkl luumuja pilkottuna 1 keltasipuli 2-3 rkl vettä 1 valkosipulin kynsi tomaatti pilkottuna oreganoa basilikaa suolaa pippuria chiliä 1/2 dl öljyä 4 keitettyä valkokaalin lehteä

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää rouhe, vesi sekä mausteet. Tarkista maku ja tee kääryleet. Paista uunissa 10 min. voilla ja siirapilla valeltuna. Tarjoa.

tomaattikastike/-keitto:

1/2 kg tomaatteja 1 keltasipuli 2 valkosipulin kynttä timjamia basilikaa 1-2 rkl tomaattipyrettä 1-2 dl vettä 2-3 rkl voita oliiviöljyä suolaa pippuria

Freesaa tomaatit ja lisää mausteet sekä vesi. Keitä 5-10 min., siivilöi ja lisää voi joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarjoile.

Kasvispihvit

1 porkkana raastettuna 1 peruna raastettuna 1 sipuli pilkottuna basilikaa timjamia suolaa pippuria juustoraastetta 1 keltuainen

Sekoita ainekset keskenään ja mausta. Paista öljyssä ja tarjoile salaatin kera.

Kukkakaali-curry

1 kukkakaali (nopeasti keitetty) 2 rkl voita 1 tl voimakasta currya 2 rkl mantelilastuja 2 rkl pilkottuja luumuja ruohosipulia suolaa pippuria tomaatin lihaksia

Freesaa curry voissa ja lisää muut ainekset. Pyöräytä ja tarjoile.

Punajuuricarpaccio

1 punajuuri siivutettuna ohuiksi viipaleiksi oliiviöljyä punaviinietikkaa 2 rkl sokeria 1 rkl hunajaa 1 valkosipulin kynsi timjamia ripaus suolaa

Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja tarjoile esim. salaatin kera.

Lue myös:

    Uusimmat