Mainos

Piritta Hannulan kassi:

- kukkakaali - parsakaali - valkokaali - soijarouhe - tomaatti - porkkana - luumu - mustikka - punajuuri - mandariini

Hans Välimäen ja Piritta Hannulan menu:

Soijarouhe-mustikkahyve & vaniljajugurtti

200 g soijarouhetta 200 g mustikoita 1/2 l sokeria 1 vaniljatangon sisukset 1 sitruunan mehu 1 tl vaniljasokeria 5 rkl voita sulatettuna

Kokoa kerroksittain ja kaada voisula päälle. Paista uunissa 200 c:ssa 15min.

vaniljajugurtti:

1 prk maustamatonta jugurttia 2-3 rkl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 sitruunan kuori

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa.

Parsakaalikeitto

1 parsakaali 1 keltasipuli 1 laakerinlehti suolaa pippuria 1 dl vettä 2 dl kermaa timjamia 2-3 rkl voita oliiviöljyä

Pilko ja kuullota vihannekset öljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Keitä kunnes kaalit ovat melko pehmeitä, lisää kerma ja voi. Soseuta ja tarjoa.

Soijarouhe-kaalikääryleet tomaattikastikkeessa

1-2 dl soijarouhetta 1 valkokaali2 rkl luumuja pilkottuna 1 keltasipuli 2-3 rkl vettä 1 valkosipulin kynsi tomaatti pilkottuna oreganoa basilikaa suolaa pippuria chiliä 1/2 dl öljyä 4 keitettyä valkokaalin lehteä

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää rouhe, vesi sekä mausteet. Tarkista maku ja tee kääryleet. Paista uunissa 10 min. voilla ja siirapilla valeltuna. Tarjoa.

tomaattikastike/-keitto:

1/2 kg tomaatteja 1 keltasipuli 2 valkosipulin kynttä timjamia basilikaa 1-2 rkl tomaattipyrettä 1-2 dl vettä 2-3 rkl voita oliiviöljyä suolaa pippuria

Freesaa tomaatit ja lisää mausteet sekä vesi. Keitä 5-10 min., siivilöi ja lisää voi joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarjoile.

Kasvispihvit

1 porkkana raastettuna 1 peruna raastettuna 1 sipuli pilkottuna basilikaa timjamia suolaa pippuria juustoraastetta 1 keltuainen

Sekoita ainekset keskenään ja mausta. Paista öljyssä ja tarjoile salaatin kera.

Kukkakaali-curry

1 kukkakaali (nopeasti keitetty) 2 rkl voita 1 tl voimakasta currya 2 rkl mantelilastuja 2 rkl pilkottuja luumuja ruohosipulia suolaa pippuria tomaatin lihaksia

Freesaa curry voissa ja lisää muut ainekset. Pyöräytä ja tarjoile.

Punajuuricarpaccio

1 punajuuri siivutettuna ohuiksi viipaleiksi oliiviöljyä punaviinietikkaa 2 rkl sokeria 1 rkl hunajaa 1 valkosipulin kynsi timjamia ripaus suolaa

Sekoita ainekset kattilassa, kuumenna ja tarjoile esim. salaatin kera.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.