Pippa Laukka avoimena syömishäiriöstä: "Yhtään tervettä päivää en vaihtaisi pois, niitä huonoja ja sairaudentäyteisiä sen sijaan montakin"

7:20
Pippa Laukka paljastaa, kuinka hän itse syö.

Pippa Laukka kertoo sosiaalisessa mediassa omasta kokemuksestaan syömishäiriöstä.

Olet mitä syöt -ohjelmasta tuttu lääkäri Pippa Laukka, 50, avautuu sosiaalisessa mediassa omasta, menneestä syömishäiriöstään. Laukka haluaa korostaa päivityksessään, ettei syömishäiriötä tule hävetä eikä häpeän takia pidä olla hakematta apua sairauteen. Laukan mukaan nimenomaan häpeästä luopuminen pelasti hänet itsensä anoreksialta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Nykypäivänä voin sanoa olevani syömishäiriöstä täysin parantunut ja olen äärettömän ylpeä ja kiitollinen siitä. Moni kysyy multa voiko syömishäiriöstä parantua, ja voin vakuuttaa, että voi todella. Se vaatii paljon rohkeutta, omien syömismörköjen selättämistä ja uskallusta hypätä tuntemattomaan, jotta sairautta ruokkivista harhaluuloista, tavoista ja itsepetoksesta voi luopua, Laukka kertoo. 

Laukan mukaan hänelle itselleen syömishäiriö ei jäänyt mieleen kummittelemaan. Hän kertoo haluavansa puhua syömishäiriöstä avoimesti, sillä sen kautta hänestä on tullut se ihminen, joka hän tänä päivänä on. 

– Yhtään tervettä päivää en vaihtaisi pois, niitä huonoja ja sairaudentäyteisiä sen sijaan montakin, Laukka summaa. 

Laukka ilmoitti maaliskuussa sosiaalisessa mediassa tarjoutuvansa tulemaan töihin etulinjalle lääkärinä, että voi auttaa koronakriisin keskellä. Laukka sai useita yhteydenottoja ja päätyi työskentelemään julkiselle puolelle Uudellamaalla

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla syksyllä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja