Apu: Pippa Laukka sairastui syömishäiriöön, kun lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin – paraneminen alkoi, kun vastavalmistunut lääkäri kirjoitti itselleen lähetteen syömishäiriöyksikköön

0:46
Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka auttaa Riitta Väisästä laittamaan elämäntavat kuntoon – kertoo nyt videolla yöllisistä teehetkistään

Pippa Laukka kertoo avoimesti syömishäiriöstään Apu-lehden haastattelussa. Avoimuus on yksi syy siihen,  jonka vuoksi hän on pelastunut anoreksialta. 

Hyvinvointilääkäri, Olet Mitä Syöt -ohjelmassa julkkisten elämäntapoja kuntoon laittava  Pippa Laukka kertoo tuoreessa Apu-lehden haastattelussa siitä, miten hän parani syömishäiriöstään. 

Hän sairastui syömishäiriöön, kun lähti teini-ikäisenä vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. 

– Tuntuu hienolta voida luoda uskoa siihen, että vakavasta sairaudesta pystyy parantumaan. Hoidan vastaanotollani syömishäiriöisiä potilaita, ja ammattitaitoni lisäksi olen myös kokemusasiantuntija. Se tuo syvyyttä lääkärintyöhön. Olen saanut palautetta potilailta, että vihdoinkin heidät otetaan vakavasti, Laukka kertoo Apu-lehdelle. 

Parantuminen syömishäiriöstä kesti lopulta toistakymmentä vuotta. Paraneminen alkoi tapahtua, kun Laukka valmistui lääkäriksi ja kirjoitti itselleen lähetteen syömishäriöyksikköön. Tuolloin elettiin 90-lukua. 

– Sen jälkeen syömishäiriöiden hoito on muuttunut paljon. Silloin vain tankattiin ravintoa, että pysyttiin elossa, mutta henkinen hoito jäi väliin. Pääsin käsittelemään asiaa kunnolla vasta vuosien päästä.

Laukka kertoo haastattelussa, että hänen lapsuudenkodissaan ei ole mitään syytä siihen, että sairastui. Hän toteaa sen johtuneen enemmäkin hänen persoonallisuudestaan, johon hänen sanojensa mukaan liittyy kunnianhimoa ja riittämättömyydentunnetta. 

Laukka kirjoitti elokuussa Instagram-tilillään syömishäiriöstään. Hän korosti kirjoituksessaan sitä, kuinka syömishäiriötä kohtaan ei saa tuntea häpeää eikä häpeän takia pidä olla hakematta apua sairauteen. Laukan mukaan nimenomaan häpeästä luopuminen pelasti hänet itsensä anoreksialta.

LÄHDE: Apu 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja