Pikkutyttö alkoi kärsiä voimakkaista päänsäryistä – paljastui aivokasvaimeksi: "Mitään ei ole enää tehtävissä"

1:32
Mikä on tappavin syöpä? "Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita"

Vain päiviä ennen kuin pienen Georgia-tytön oli määrä aloittaa peruskoulu, hänellä diagnosoitiin pahanlaatuinen aivokasvain medulloblastooma. Nyt tytöllä on enää viikkoja elinaikaa. Asiasta uutisoi The Sun.

Georgian äiti Sadie kertoo The Sunille, että tyttö alkoi kärsiä oudoista päänsäryistä kesälomalla.

– Olimme juuri palanneet elokuussa lomalta, kun Georgia alkoi saada päänsärkyjä. Hän saattoi olla todella kipeä, mutta aamulla hänen herätessään kaikki oli taas kunnossa. Emme tienneet, mistä oli kyse, Sadie-äiti sanoo.

Lääkäri epäili kyseessä olevan virusinfektion ja määräsi siihen sopivat lääkkeet. Päänsäryt eivät kuitenkaan laantuneet.

– Sitä jatkui viikkoja. Lopulta hän kieri lattialla eikä saanut pidettyä mitään sisällään. Hän oli niin tuskissaan, ettei voinut edes niellä.

Syyskuussa tytön tila paheni, ja hänet kiidätettiin keskellä yötä sairaalaan. Lääkärit löysivät tukoksen ja veivät Georgian hätäleikkaukseen vapauttaakseen kallonsisäistä painetta. Tutkimusten myötä perhe sai musertavia uutisia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Tytöllä diagnosoitiin aivokasvain

Georgialla diagnosoitiin pitkälle edennyt medulloblastooma, joka oli levinnyt myös selkärankaan. Medulloblastooma on lasten yleisin pahanlaatuinen aivokasvain.

Tytölle varattiin leikkausaika kahden viikon päähän, jonka aikana kasvain ennätti levitä entisestään. Georgialle annettiin kemoterapiaa ja sädehoitoa kasvaimen pienentämiseksi.

Aiemmin tässä kuussa perhe sai kuitenkin lisää huonoja uutisia: hoidot eivät tehonneet.

– Kasvaimet ovat pahentuneet, eikä sädehoito auta. Meille sanottiin, että mitään ei ole enää tehtävissä, Sadie sanoo.

– Kysyimme paljonko hänellä on elinaikaa jäljellä. Vastaus kuului, että ennemmin viikkoja kuin kuukausia.

Tyttö siirrettiin saattohoitoon

Georgia on nyt siirretty tehohoidosta saattohoitoon.

Sadie-äiti ei ole pystynyt työskentelemään tyttärensä diagnoosin jälkeen, joka tehtiin viisi kuukautta sitten. Niinpä hän ei ole pystynyt maksamaan vuokraansa, ja perhe on joutunut lähtemään kodistaan.

Sadien vanhempi tytär muutti isovanhempiensa luo, kun taas nainen itse siirtyi Birminghamin lastensairaalan Ronald McDonald -taloon voidakseen olla lähellä sairasta lastaan. Myös lasten isä asuu siellä.

Perhe kerää varoja luodakseen viimeisiä muistoja

Perhe on perustanut varainkeruusivuston, jotta he voivat luoda viimeisiä muistoja tyttärensä kanssa.

– Emme tiedä, paljonko aikaa Georgialla on jäljellä, äiti sanoo.

– Hän ei pysty liikkumaan paljoa, joten emme voi oikeastaan viedä häntä ulos.

Perhe aikoo järjestää Georgialle lähipäivinä ainakin pienet juhlat. Äiti toivoo, että varainkeruusta riittäisi rahaa myös tytön hautajaisiin.

– En ikinä uskonut, että joutuisin suunnittelemaan tyttäreni hautajaiset. Nyt haluan vain varmistaa, että ne tulevat olemaan erityiset, Sadie sanoo.

Lähteet: The Sun, Tays

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja