Mainos

Pikkuriikkinen ovi hämmentää Helsingin keskustassa – mikä on tämän kauniin sisäänkäynnin tarina?

0:37

Helsingissä Kallion kaupunginosassa, vanhan rakennuksen sisäänkäyntien joukossa on yksi, joka kiinnittää monen ohikulkijan huomion.

Kirstinkadulla sijaitsee pikkuriikkinen, kapea ovi, joka vie keltaisen rakennuksen sisälle. Aivan kapoisen oven vieressä on tavallinen, normaalikokoinen sisäänkäynti.

MTV kysyi taloyhtiön edustajilta, mikä on tarina tämän kauniin mysteerioven taustalla, jota on paljon kuvattu myös sosiaaliseen mediaan.

Taloyhtiön isännöitsijä kertoo MTV:lle, että oven takana on pieni komero, josta ei ole käyntiä minnekään muualle.

Hän ei osannut kuitenkaan kertoa, miksi ovi on alkuperin taloon rakennettu. Sen tarkoitusperä on mysteeri myös talon nykyisille asukkaille.

Taloyhtiössä koottiin hiljattain kerrostalon historiikki, mutta sekään ei ole tarjonnut vastausta kapean oven tarkoitusperälle.

Yksi taloyhtiön hallituksen jäsen pohtii, että olisiko ovi voinut johtaa talonmiehen tavaroiden säilytystilaan, vaikka se vaikuttaakin ulospäin korealta tuohon tarkoitukseen. Esimerkiksi katuluutien säilytykseen komero vaikuttaisi hyvin sopivalta.

Onko sinulla tietoa tai ajatuksia, mihin tarkoitukseen mysteeriovi ja sen takana oleva komero on rakennettu? Oletko huomannut kaupungilla muita erikoisia rakennelmia tai sisäänkäyntejä? Kerro MTV Uutisten toimittajalle!

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja