Pikkupoika halusi pukea mekon häihin – näin reagoi äiti

Kolmen lapsen äiti noudattaa lempeän kasvatuksen filosofiaa, jossa keskiössä ovat lapsen ymmärtäminen, kunnioittaminen, empaattisuus ja rakentavat vuorovaikutustaidot.

Alun perin skotlantilainen, mutta nykyään Australiassa asuva Joanna Minuzzo, 39, haluaa lastensa voivan olla vapaasti omia itsejään. Mutta kun Joannan 2-vuotias poika halusi pitää äitinsä häissä mekkoa, oli vanhempi ihmeissään.

Ensin Joanna kielsi pojaltaan mekon käytön häissä. Jälkikäteen äiti on miettinyt, miksi. Kuka määrittelee pukeutumisnormit? Ketä toisen pukeutuminen vahingoittaa? Miksei poika voi pitää mekkoa, jos on se yllään iloinen?

Poika kun todella oli silmin nähden onnellinen saadessaan lopulta käyttää mekkoa, Joanna kertoo Metro UK -sivuston haastattelussa.

Poika puki hääjuhlaan ylleen vaaleansinisen juhlamekon, jonka Joanna lainasi ystävättäreltään. Poika oli hullaantunut tyyliin nähtyään vanhempien siskojensa vaaleanpunaiset mekot. Sen jälkeen kilttikään ei enää kelvannut.

Lapsi eivät pelkää tuomituksi tulemista


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Joanna kertoo, että lempeä kasvatus on auttanut häntä lähentymään lastensa kanssa. Lapset eivät pelkää näyttää tunteitaan. Lisäksi he tietävät, että voivat luottaa äitiinsä ongelmissaan ilman tuomituksi tulemisen pelkoa.

– Kasvatan lapsia, jotta he olisivat sen verran varmoja itsestään, että uskaltavat olla sellaisia, keitä todella ovat, Joanna sanoo.

Antaa lasten seurata sydämiään

Joanna kertoo, että osa ihmisistä on kyseenalaistanut poikalapsen asuvalinnan ja arvelleen, että äiti leipoo pojastaan homoseksuaalia. Joanna pitää tätä naurettavana. Poika saa pukeutua juuri niin kuin haluaa.

Joanna toivoo, että antamalla lastensa seurata sydämiään, he kasvavat välittämättä perinteisistä sukupuoliin liittyvistä ennakkoluuloista, jotka eivät heitä palvele.


Lähteet: Metro UK, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja