5-vuotiasta poikaa kiusattiin lakattujen kynsien takia – vihainen isä syyttää vanhemmilta opittua mallia

9:31

Amerikkalaisisä muistuttaa pitkässä Twitter-keskustelulangassaan, kuinka erilaisuutta pitäisi oppia suvaitsemaan eikä kiusata sen perusteella. Aiheesta uutisoi myös muun muassa Metro.

Yllä olevalla videolla keskustellaan, miten kiusaamiseen voi puuttua.

5-vuotiaan Samin päivä sai surullisen käänteen, kun muut päiväkodin lapset alkoivat kiusata häntä lakattujen kynsien takia.

Sam oli käyttänyt silloin tällöin kynsilakkaa jo kahden vuoden ajan, mutta viime maanantaina poika päätti lakata kynnet ensi kertaa uuteen päiväkotiin. Samin isä Aaron Gouveia kertoo kuitenkin Daddy Files -Twitter-tilillä, kuinka äidin tullessa hakemaan poikaa, tämä itki holtittomasti.

– Samia pidettiin pilkkana, koska hän oli poika, jolla oli kynsilakkaa. He [hänen luokkakaverinsa] nimittelivät häntä ja käskivät hänen mennä pois. Tätä kesti koko päivän, isä kirjoittaa.

– Kun vaimoni meni hakemaan hänet koulusta, hän romahti hänen käsiinsä ja itki holtittomasti. Hän oli järkyttynyt, miten muut lapset olivat kääntyneet häntä vastaan, jopa hänen ystävänsä. Hän pyysi heitä lopettamaan, mutta se vain pahensi asiaa. Vain yksi lapsi puolusti häntä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se opitaan suurimmilta osin vanhemmilta"

Aaron kuvailee Samia pojaksi, jota monet voisivat kutsua "poikamaiseksi". Hän on villi, kovaääninen, likainen ja pitää rekoista ja urheilusta. Samaan aikaan poika pitää kuitenkin ”tyttömäisinä” pidetyistä asioista, kuten käsilaukuista ja kynsien lakkaamisesta värikkäästi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hän käytti ylpeänä punaista kynsilakkaansa päiväkodissa tänä aamuna, koska Samilla ei ole sitä käsitystä, että kynsilakka on vain tytöille eikä mitään syytä ajatella, että kenelläkään olisi ongelmaa kauniiden kynsien kanssa, Aaron kirjoittaa.

Isän sydän särkyikin, kun poika soitti hänelle töihin itkien. Muilla lapsilla oli ollut ongelma kynsien kanssa. Sam halusi poistaa kynsilakat, jotta toiset lapset lakkaisivat kiusaamasta häntä.

– Tiedän, että nämä lapset ovat päiväkodissa, mutta tämä toksinen maskuliinisuuspaska opitaan. Se opitaan suurimmilta osin vanhemmilta. Joten vanhemmat, toivon, että olette ylpeitä. Toivon, että tämä oli se, mitä halusitte. Toivon, että olette tyytyväisiä, Aaron tykittää.

– Minä ja vaimoni käytimme viisi vuotta onnistuneesti suvaitsevaisuudesta, hyväksynnästä ja ilmaisun tärkeydestä saarnaamiseen ja lapsenne purkivat sen yhdessä päivässä. Hän tuntee nyt häpeää, jonka te haluatte epätoivoisesti yhdistää erilaisuuteen.

Epäkohdista puhuminen voi muuttaa asioita

Isän Twitter-teksti on kerännyt paljon rohkaisevia kommentteja. Kun Aaron myös kertoi pojalleen, että monet tämän ihailemat henkilöt, kuten näyttelijä Chris Hemsworth, käyttävät kynsilakkaa, se sai Samin vakuuttumaan, ettei hän poistaisi kynsilakkaansa.

Jopa Samin 10-vuotias veli ja isä lakkasivat kyntensä solidaarisuuden nimissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Isä kertoo myös Metrolle, että hänen mielestään sukupuolinormeista julkisesti puhuminen on tärkeää muutoksen tekemiseksi. Hän kuitenkin yllättyi, kuinka paljon huomiota Twitter-julkaisut keräsivät.

Keskustelulangalla on jo yli 48 600 tykkäystä ja 24 700 jakoa.

– Kolmen pojan isänä tämä on asia, joka on erittäin tärkeä minulle. Mitä enemmän näemme poikia kynnet lakattuina tai mekoissa tai tanssimassa balettia sosiaalisessa mediassa ja televisiossa, sitä nopeammin siitä ei tule enää isoa asiaa, Aaron sanoo.

Lähteet: Twitter, Metro, Yahoo Lifestyle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja